Rukometaši počeli završne pripreme za Svjetsko prvenstvo

Hrvatski rukometaši ponovno su na okupu
Hrvatska vs Italija, prijateljska utakmica, Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatski rukometaši ponovno su na okupu, a u nedjelju su počele završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje zajednički od 11. do 29. siječnja organiziraju Švedska i Poljska.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat pozvao je na završno okupljanje 21 igrača. Dan uoči puta u Jönköping gdje Hrvatska igra susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva, odabrat će vjerojatno 19 igrača koji idu u Švedsku. Reprezentacija je nažalost, jako oslabljena, a zbog ozljeda, jedno od najvažnijih Svjetskih prvenstava u posljednjih 15–20 godina propustit će David Mandić, Halil Jaganjac, Marko Mamić, Tin Lučin, Ivan Čupić i Ivan Pešić.

Tijekom kratkih priprema u Poreču, reprezentacija će odigrati dva susreta na Croatia Cupu. Naši gosti su Sjeverna Makedonija koja je također sudionik Svjetskog prvenstva i Izrael kojeg je u doigravanju zaustavila Mađarska. Prvi susret na rasporedu je 6. siječnja protiv Sjeverne Makedonije, a 8. siječnja Hrvatska će odmjeriti snage s Izraelom. Svi susreti počinju u 20.15 sati.

Drugi krug priprema hrvatske muške seniorske reprezentacije završava 10. siječnja u prijepodnevnim satima. Nakon ručka, naša izabrana vrsta odlazi u Zagreb na spavanje, a 11. siječnja preko Kopenhagena i Göteborga leti za Jönköping. Prvi nastup u Husqvarna Areni Hrvatska ima protiv Egipta 13. siječnja u 20.30 sati. Dva dana poslije na redu su Sjedinjene Američke Države te na kraju prve faze 17. siječnja Maroko.

Hrvatska
Izbor urednika
Sport