Rukometaši Gorice i dalje na jednoj pobjedi- bodovima se osladio i Umag

U tjednu u kojem je HRK Gorica potpisala ugovor o suradnji s PPD Zagrebom koji je u Veliku Goricu poslao trojicu igrača Šafranka, Ljubića i Vekića te trenera Andriju Nikolića, koji nije imao previše vremena za pripremu utakmice protiv Umaga, Gorica je doživjela još jedan poraz. Umag je u Velikoj Gorici slavio s 34:29 nastavivši tako visok let, dok je Gorica i dalje na posljednjem mjestu.

Nakon izjednačenih prvih petnaestak minuta u kojima su se momčadi izmjenjivale u minimalnom vodstvu prvu osjetniju prednost gosti su imali u 27. minuti kada su poveli s 14:9. U nastavku susreta Gorica se u uvodnim minutama približila na samo gol zaostatka (15:16), no nekoliko tehničkih pogrešaka, omogućilo je gostima da se ponovno odlijepe na plus tri (15:18, 16:19), a u više navrata imali su i pet pogodaka viška.

Nerješiva enigma za domaću obranu bio je nezaustavljivi Tomislav Severac koji je susret završio s 13 pogodaka uz samo jedan promašaj, a veliku podršku imao je i od strane Marina Sinčića koji je susret završio s devet pogodaka. Kod Gorice je napadački raspoložen bio Davor Ćavar, koji je susret završio s 13 postignutih zgoditaka.

PREMIJER LIGA, 11. KOLO
HRK GORICA – MRK UMAG 29:34 (12:15)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 3, Marjanović, Laljek 6, Goričanec, Ljubić, Šalić 1, Nedić, Šafranko 4, Ćavar 13, Vekić 4 obrane, Žarković 2, Goršeta, Spahić, Barišić, Totić 9 obrana.
MRK UMAG: Vončina 1 gol i 9 obrana, Buvinić 2, Krupić 3, Gavran 1, Maros, Horozović 1, Bošnjak 1, Ružić, Lekić, Severac 13, Milinković 2 obrane, Vukotić, Matijević 1 obrana, Gurbunovs, Koler 3, Sinčić 9.