Rugvica kreće s prodajom zemlje u Radnoj zoni Rugvica-sjever, načelnik Čičak poručio kako je ovo ključna odluka daljnjeg razvoja

Na adresu Općine pristiglo je više pisma namjere za kupnjom parcela
275490256_10224795635132130_8783230027181391797_n

Općinsko vijeće Općine Rugvice na večerašnjoj sjednici donijelo je jednu od značajnih odluka. Naime, Vijeće je jednoglasno donijelo Odluku o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta u Radnoj zoni Rugvica-sjever.

Na adresu Općine pristiglo je više pisma namjere za kupnjom parcela, a kao potencijalni investitori navode se Metal Pezelj, Pat promet, Labtex, Cargotrans, ROX, Mewo, Frihooprema i Amdra. Osim navedenih tvrtki još nekoliko tvrtki usmeno je izrazilo spremnost za kupnju zemljišta u površini od 4.000 do 7.000 m2.

-Procjena je da ćemo sada oko 130 do 140 tisuća kvadrata staviti u funkciju. Radi se o jako dobrim i provjerenim tvrtkama. Sretni smo zbog toga, jer ovo je projekt na kojem smo radili zadnje tri i pol godine u kojima je napravljeno dosta posla. Ovo je ključna odluka našeg daljnjeg razvoja i napretka. Svi vijećnici ovime su pridonijeli tome da će Općina u narednom periodu imati značajne investicije i novac za daljnji prosperitet- kazao je načelnik Mato Čičak.

Parcelizacija zemljišta trebala bi se izvršiti tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, najvećim dijelom kroz postupak projektiranja dviju cesta kroz Radnu zonu Rugvica sjever, svaka dužine oko 170 metara.

-Tako ćemo svim investitorima omogućiti pristup parcelama i početak gradnje- ističe Čičak.
Prodajom zemlje ostvarit će se prihod od 3 milijuna eura, no Općina isto tako ima i određenih izdataka, jer gradnja dviju cesta koštat će oko 5 milijuna kuna, dok će se za izmještanje dalekovoda izdvojiti 1,5 milijuna kuna.

-U planu nam je i daljnje širenje zone, no prvo moramo ovu zonu dovesti do popunjenosti od 50 posto- naglašava načelnik.

Vijeće je jednoglasno podržalo i Odluku da se ulica u Radnoj zoni Rugvica sjever nazove Ulicom Grada Vukovara.

-To je naš Grad heroj i drago mi je to i mi u Rugvici napokon imamo ulicu koja nosi ime herojskog grada- zaključio je Čičak.

Hrvatska
Općina
Ostalo
Rugvica
Zagrebačka županija