Rotary klub dodijelio nove stipendije djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Rotary klub Zagreb Kaptol posljednjih 14 godina provodi humanitarnu akciju Korak u život
Zagreb: U sklopu akcije “Korak u Život” dodjeljene stipendije djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi Robert Anić/PIXSELL

U sklopu humanitarne akcije Korak u život koju je 2008. pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol stipendirajući djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, danas je njih petero dobilo stipendije u mjesečnom iznosu 400 eura.

– Hvalevrijedna akcija itekako nam daje nadu i motiv da sve ovo što činimo u društvu, posebice za djecu koja su bez odgovarajuće roditeljske skrbi, činimo iz vlastitog uvjerenja, s puninom svoga srca i s mogućnostima koliko tko može dati da ta djeca svoje korake ne rade sama, rekao je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te poručio kako su ta akcija i stipendije itekako od pomoći mladim ljudima koji žele studirati, a Rotary klub se pridružio državnim, gradskim, županijskim i posebnim stipendijama čitavog niza društava.

Predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Marko Husić rekao je kako u Hrvatskoj svake godine oko 200 djece iz domova i udomiteljskih obitelji završi srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred kako bi ostali što duže u sustavu. Istaknuo je da su 2008. na inicijativu profesora Josipa Paladina pokrenuli akciju Korak u život, a cilj joj je stipendiranje onih mladih ljudi koji su se nakon završetka srednje škole odlučili na studiranje. Dosad su dodijelili više od 270 petogodišnjih stipendija s maksimalnim iznosom od 96.000 kuna po stipendiji te su ponosni na generacije diplomiranih stipendista.

– Ove godine smo odlučili potaknuti izvrsnost i podići stipendiju s dosadašnjih 1600 kuna na 400 eura mjesečno, odnosno maksimalni petogodišnji iznos sada će biti 24.000 eura po stipendiji, istaknuo je Husić.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska