Renato Jurčec preuzeo Vrbovec

U spašavanju trećeligaškog statusa fenjeraš Vrbovec je između nekoliko trenerskih kandidata posegnuo za poznatim hrvatskim trenerskim imenom i bivšem prvoligaškim igračem, Renatom Jurčecom iz Zaprešića

U spašavanju trećeligaškog statusa fenjeraš Vrbovec je između nekoliko trenerskih kandidata posegnuo za poznatim hrvatskim trenerskim imenom i bivšem prvoligaškim igračem, Renatom Jurčecom iz Zaprešića. Jurčec je bio nogometaš u Zagrebu, Interu, Croatiji, Hajduku, Cibaliji i Slaven Belupu te na kraju igračke karijere u zagrebačkom Maksimiru. U 1. HNL-u postigao je 87 zgoditaka po čemu je na sedmom mjestu ljestvice najboljih strijelaca u povijesti.

-Doveli smo u klub na trenersku poziciju Renata Jurčeca ,veliko igračko i veliko trenersko ime, koji je tijekom svoje trenerske karijere spašavao klubove od ispadanja ili ih uvodio u više rangove natjecanja. Na taj način smo javno pokazali nam je primarni cilj ostanak u 3. HNL Središte. Svjesni smo da će nam to biti teško ostvariti, ali smo isto tako i optimistični da to možemo uraditi uz pomoć trenera Jurčeca. Isto tako smo u pregovorima s nekolicinom kvalitetnih i iskusnih igrača koji će biti nositelji igre i ključ ostanka Vrbovca u 3. HNL-u- istaknuo je redsjednik Vrbovca Mato Jelić.

Trener Renato Jurčec je kratko prokomentirao svoj dolazak u Vrbovec:

„Čast mi je da sam došao u klub s ovako dugom tradicijom, nogometaškim ugledom i uvjetima koje posjeduje. Izuzetno sam motiviran učiniti sve što treba da ostanemo 3. HNL-u. Trenutni plasman Vrbovca za meni je veliko iznenađenje jer znam da ekipa ima kvalitetu i potencijal za puno bolji pomak na tablici, od sad zadnjeg mjesta na tablici. U svakom slučaju predstoji velika i neizvjesna borba da ostanemo u ligi i sve ću podrediti tome da Vrbovec i dalje bude na trećeligaškoj nogometnoj sceni. Početak priprema za proljetni dio će početi 18. siječnja “.

Jurčec je do sada u svojoj dosadašnjoj trenerskoj vodio sljedeće klubove: Laduč (2007.-2008.), Inter (kadete 2010. – 2011.), Bistru ( 2011.-2.12.), Lekenik (2012.), ZET (2013.), Zagorec (2013.-2014.), Savski Marof (2014.-2015. i 2018.), Kustošiju ( 2014.-201.), Špansko (2018.), Trešnjevku ( 20110.-2020.) i Brezovicu (2020). Pri tome je Kustošiju odveo u dva viša natjecateljska razreda, prvo iz četvrte u treću pa u 2. HNL. Bistru je uveo iz četvrte u 3. HNL. Spasio je Špansko u završnici prvenstva od ispadanja iz 3. HNL-a.

Sve u svemu radi se o treneru s bogatim iskustvom koji je ostavljao traga u klubovima u kojima je radio, pa se i u Vrbovcu nadaju da će ostati u povijesti kluba zabilježen kao spasitelj koji je sačuvao trećeligaški status. Napomenimo na kraju da je Renato Jurčec vrstan gljivar i zaljubljenik u podvodni ribolov.