Recidivist pokušao pobjeći policiji, prijeti mu 120 dana zatvora i 87.000 kuna kazne

Utvrđen mu je niz prometnih prekršaja

Žestoke kazne prijete 28-godišnjaku koji je kod Ivanca automobilom pokušao pobjeći policiji.

Iz varaždinske policije priopćili su da su u mjestu Koretinec pokušali zaustaviti automobil, no njegov vozač je to odbio i nastavio voziti. Policajci su se za njim dali u progon i uspjeli ga zaustaviti u obližnjem Čalincu, a nadzorom mu je utvrđen niz prometnih prekršaja, istovrsnih onima koje je činio i ranije.

Vozio je iako mu je istekao rok važenja prometne dozvole i obaveznog osiguranja vozila te pod utjecajem 2.66 promila alkohola. Utvrđeno je i da je vozio prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme kad mu je izdano rješenje o zabrani polaganja vozačkog ispita zbog prethodno akumuliranih negativnih prekršajnih bodova.

Pošto su pretpostavljali da će nastaviti kršiti prometne propise te s obzirom da je višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja (recidivist), uhićen je i doveden na varaždinski Općinski sud gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do deset dana. Također, privremeno mu je oduzeto vozilo s prijedlogom trajnog oduzimanja.

Uz to, 28-godišnjaku prijeti i izricanje ukupne novčane kazne do 87.000 kuna i one zatvorske do 120 dana, kao i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do dvije godine.