Ravnateljica od škole i sportskog kluba prisvojila 540.000 kuna

Lokalni mediji neslužbeno navode da je riječ o ravnateljici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gore pokraj Petrinje

Dubravka Petrić/PIXSELL

Sisačka policija podignula je kaznenu prijavu protiv 47-godišnje Petrinjke za zloporabe položaja i ovlasti, jer je kao odgovorna osoba obrazovne ustanove i blagajnica sportskog kluba s petrinjskog područja ukupno prisvojila 540.000 kuna te je predana pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje sisačko-moslavačka policija provela je po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, priopćeno je iz PU.

Istragom je utvrđeno da je 47-godišnjakinja od 2014. do 2022. godine, kao odgovorna osoba jedne obrazovne ustanove s petrinjskog područja, s bankovnih računa ustanove u više navrata raznim novčanim transakcijama uzela i za vlastite potrebe, raspolagala s više od 540.000 kuna. U navedenom razdoblju dio novca je vratila na bankovne račune ustanove, dok je za sebe zadržala više od 300.000 kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u istom razdoblju, kao odgovorna osoba ovlaštena za poslove blagajnice jednog sportskog kluba također s petrinjskog područja, s bankovnog računa kluba u više navrata raznim novčanim transakcijama uzela i za vlastite potrebe, raspolagala s više od 260.000 kuna. U navedenom razdoblju dio novca je vratila na bankovni račun dok je za sebe zadržala više od 240.000 kuna, ističu iz PU sisačko-moslavačke .

Osumnjičena je zbog počinjenih kaznenih djela uz kaznenu prijavu za zloporabe položaja i ovlasti predana pritvorskom nadzorniku.

Lokalni mediji neslužbeno navode da je riječ o ravnateljici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gore pokraj Petrinje. Također neslužbeno navode da je krajem svibnja, odnosno početkom lipnja ove godine u školi otkriveno da je ravnateljica nekoliko godina unatrag dizala veće svote novca sa školskog računa, pa i novac od donacija za obnovu.