Radojka Šverko, sestre Husar i Martina Tomičić u Lisinskom

Radojka Šverko, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac i Martina Tomčić gošće su Zagrebačkoj filharmoniji na humanitarnom gala koncertu Revijalnog orkestra Zagrebačke filharmonije & 4 dive koji nas u petak, 19. listopada u 19,30 sati očekuje u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

-Zaista mi je čast biti dijelom ove prekrasne humanitarne glazbene priče u društvu uvaženih kolegica i Zagrebačke filharmonije. Koncert će biti ispunjen vrlo raznolikim repertoarom od klasične glazbe, filmske glazbe, domaćih autora, dueta, kvarteta- izjavila je glazbena diva Radojka Šverko na predstavljanju nadolazećeg koncerta.

Renomirani glazbenici ovim humanitarnim gala koncertom pomažu oboljelima Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. Prihod od ulaznica namijenjen je za liječenje i poboljšanje kvalitete života oboljelih te podizanju svijesti o ovoj iznimno opasnoj bolesti koja zahtjeva cjeloživotnu terapiju i angažman.

-Zagrebačka filharmonija pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog posjetitelje će razveseliti skladbama Proljeće, Vilo moja, Projdi vilo i brojnim drugima. Pozivam sve da nam se pridruže u ovoj prekrasnoj humanitarnoj večeri kojom stvaramo bolje i kvalitetnije društvo te ono najvažnije, pomažemo onima koji nas trebaju – izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

Humanitarnim koncertom, Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice koja je referentni centar za bolesti štitnjače Ministarstva zdravstva RH, ujedno obilježava i 55-godišnjicu svoga osnutka i rada. 

-Postoji multidisciplinaran pristup u liječenju i terapiji bolesti štitnjače, ali i nažalost puno alternativnih pristupa te je upravo edukacija opće populacije vrlo bitna. Ovim koncertom šaljemo poruku da oboljeli i njihove obitelji nisu sami, a upravo tu vrstu psihosociološke pomoći društvo pruža. Moram se zahvaliti divama koje će sudjelovati u koncertu i dati jedan široki, opći društveni značaj cijelom događaju– izjavio je akademik Zvonko Kusić, počasni član predsjedništva Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, koji kao specijalist radioterapije i nuklearne medicine već godinama liječi brojne oboljele od bolesti štitnjače.

Humanitarni koncert za pomoć oboljelima od bolesti štitnjače održava se u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u suradnji s Hrvatskim društvom za štitnjaču, te uz podršku Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice. Suorganizator koncerta je Zagrebačka filharmonija, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva. 

-Grad Zagreb i ovaj put prepoznaje potrebe naše zajednice te kontinuirano pomaže bolesnima u njihovim svakodnevnim borbama. U Zagrebu djeluje više od 12 000 udruga i Grad uistinu nastoji pomagati svima. Posebno smo senzibilizirani za udruge koje se bave prevencijom i liječenjem bolesti te se uvijek nastojimo aktivno uključiti i pomoći u organizaciji, pa tako i podrškom ovog humanitarnog koncerta– zaključila je zamjenica Gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr te u KD Vatroslav Lisinski na blagajni Zagrebačke filharmonije po cijenama od 90 i 120 kuna.