Radimir Čačić ostaje predsjednik Reformista

Reformisti će u sljedeće četiri godine pokušati graditi tješnju suradnju sa strankama građanskog centra
Narodna stranka – Reformisti predala listu za izbore Državnom Admir Buljubašić/HINA/POOL/PIXSELL

Radimir Čačić ostaje na čelu Narodne stranke – Reformisti i u narednom mandatu, a s 4. Sabora stranke održanog u Varaždinu poručio je da će Reformisti u sljedeće četiri godine pokušati graditi tješnju suradnju sa strankama građanskog centra.

Iako je na lokalnim izborima u svibnju ove godine kao dotadašnji župan Varaždinske županije izgubio utrku za još jedan mandat te morao tu funkciju prepustiti HDZ-ovom Anđelku Stričaku, Čačić je dobio jednoglasnu podršku stranačkih kolega i ostaje predsjednik Narodne stranke – Reformisti. Specifičnost Reformista na političkoj sceni je da su od stranaka građanskog centra jedina stranka koja je potpuno i neupitno samostalna u svom djelovanju, tako da nisu vezani niti na stranačkim listama niti ovisni o HDZ-u ili SDP-u, istaknuo je novi-stari predsjednik stranke.

-Nije uobičajena situacija, ali je u svakom slučaju relativno čista i nismo i nećemo svoju političku poziciju vezati na negativno, ne želimo graditi svoje poene na odbacivanju suradnje sa strankama iz demokratskog političkog luka- rekao je Čačić dodavši da su, osim s radikalima, spremni razgovarati sa strankama desnog i lijevog centra, što su, istaknuo je, uvijek jasno i pošteno isticali.

Čačić je dodao da će u sljedeće četiri godine, pokušati graditi tješnju suradnju sa strankama građanskog centra s kojima dijele iste političke vrijednosti uz nadu da će njihov pristup baziranja politike na pozitivnom, na sposobnosti i rezultatima, a ne na pozivanju na greške, dati rezultate.

-Demokratski spektar, svi mi, a naročito oni koji su bili najodgovorniji, bez obzira radi li se o HDZ-u ili SDP-u, nosi u svojoj prošlosti puno grijeha i ako budemo kopali po prašini i prošlosti, teško da ćemo graditi temelje budućnosti- poručio je Čačić.

Potpredsjednica Reformista i dalje će biti saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Natalija Martinčević, a predsjednica Središnjeg odbora stranke Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta.

Hrvatska
Politika