Putem mobilne aplikacije „grinder“ nudio mobitele i laptope

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Sumnja se da je osumnjičeni 26. ožujka, lažno se predstavljajući kao djelatnik „carine“, stupio u kontakt putem mobilne aplikacije „grinder“ s oštećenim 30-godišnjakom nudeći mu po povoljnijim cijenama mobitele i laptope. S ponuđenom cijenom oštećeni se složio, te su dogovorili kako će se naći sljedećeg dana ispred zgrade na adresi u Slavonskoj aveniji.

Po dolasku na mjesto prethodnog dogovora, osumnjičeni mu je predao dokumentaciju za koju je povjerovao da se radi o carinskoj dokumentaciji, pristajući na ponudu da kupi dva mobitela i jedan laptop za ukupni iznos od 7 600 kuna. Osumnjičeni je pri tom zatražio predujam od 2 600 kuna, a koji novac mu je oštećeni i predao.

Nakon toga oštećeni je u više navrata pokušavao ponovno stupiti u telefonski kontakt s njim, kako putem poziva tako i putem mobilnih aplikacija, na koje pozive i poruke mu se osumnjičeni više nije javljao.