Provaljivao u automobile na parkiralištu trgovačkog centra u Buzinu

Zagrebačka policija prijavila je 58-godišnjaka osumnjičenog da je na parkiralištu trgovačkog centra u Buzinu provalio u tri automobila i iz njih ukrao novac i bankovne kartice kojima je podizao gotovinu.

Policija je izvijestila da je 58-godišnjak 5. lipnja oko 16.20 sati na parkiralištu trgovačkog centra u Buzinu došao do Mitsubishija kojeg je otvorio nakon što je uređajem za blokiranje signala blokirao zaključavanje i iz automobila uzeo bankovne kartice. Istog i sljedećeg dana jednom od otuđenih kartica na bankomatu na Trešnjevci u više transakcija podignuo je ukupno 19.800 kuna.

Novac iz bankomata je pokušao podignuti još osam puta, no u tome nije uspio pa je iskoristio drugu ukradenu karticu kojom je podignuo 6300 kuna. Tom je karticom još pet puta bezuspješno pokušao podići novac. Na isti je način 27. kolovoza na istom mjestu blokirao zaključavanje na Volvu iz kojeg je uzeo novac.

Identično je postupio i 6. veljače kada je oko 17.40 sati blokirao zaključavanje na Volkswagenu iz kojeg je ukrao torbicu. Budući da u torbici nije bilo vrijednosti, osumnjičeni se vratio do automobila vrativši torbicu kako bi prikrio krađu, kažu u policiji.

Dodaju da ukupan plijen od krađe i podizanja novca na bankomatima iznosi 41.200 kuna.