Proračun Marije Gorice umanjen za milijun kuna, većinom glasova usvojeno zaduženje od 3,6 milijuna kuna

Ta sredstva Općina Marija Gorica koristit će kao vlastito ulaganje u projekte koji se financiraju iz EU fondova

Vijećnicima Općine Marija Gorica na stolove je stigao prijedlog I. izmjena i dopuna Proračuna Općine Marija Gorica za ovu godinu. Prema tom prijedlogu planirani prihodi smanjuju se za oko milijun kuna, a na to su najviše utjecali manji prihodi planiranih subvencija iz županije i ministarstava, te neraspisivanje natječaja za određene projekte. Prilikom rasprave vijećnike ja zanimao i status zgrade u Kraju Gornjem za čiji otkup se još prije desetak godina Općina Marija Gorica kreditno zadužila.

-Zgradu u tom trenutku nismo mogli otkupiti jer je bila pod sudskim postupkom. Taj postupak je dovršen prije kratkog vremena pa smo pokrenuli aktivnosti potrebne za otkup. Sredstva su cijelo vrijeme bila na računu jer su namjenska za tu svrhu, a zadnja je informacija da smo prije nekoliko dana isplatili prvi dio za tu zgradu koja će služiti za društvene aktivnosti te za rad udruga. Jedan dio zgrade već je obnovljen, a trebat će još dosta uložiti da se i ostatak zgrade dovede u stanje primjereno za upotrebu jer je tijekom vremena došlo do značajnog propadanja nekretnine, rekla je načelnica Marica Jančić.

Točke vezane uz izmjene proračuna i izmjene i dopune programa vezanih uz javne potrebe u kulturi i društvenim djelatnostima usvojene su većinom glasova, a većinom glasova je usvojena i Odluka o zaduženju u iznosu od 3,6 milijuna kuna. Ta sredstva Općina Marija Gorica koristit će kao vlastito ulaganje u projekte koji se financiraju iz EU fondova.

Vijećnike ja zanimalo i zašto je ponovno iz projekata maknuto igralište na Svetom Križu. Razlog je taj što nitko ne želi prodati zemljište na kojem bi se igralište izgradilo, čulo se za sjednice.