Proračun Marije Gorice u visini od 15 milijuna kuna, Općina neće izdvajati dodatna sredstva za Meštrović prijevoz

Iako je donošenje proračuna Općine Marija Gorica bila najvažnija tema sjednice Općinskog vijeća, ipak se kao glavna vijest nameće najava načelnice Općine Marija Gorica Marice Jančić kako se za sufinanciranje Meštrović prijevoza u idućoj godini neće izdvajati ništa dodatnih sredstava.

Naime, već godinama se priča o integriranom javnom prijevozu, ali od brojnih sastanaka nije se odmaklo ni koraka. Za to vrijeme općine moraju značajna sredstva izdvajati za autobusni prijevoz, koji je svakim danom sve lošiji i skuplji. 

-Za iduću godinu i dalje ćemo sufinancirati studentske i đačke karte, te prijevoz starijih od 65 godina. Za ostale potrebe Meštrović prijevoza nećemo imati razumijevanja, a taj problem moraju riješiti županija i država. Naših više od 400 tisuća kuna u idućoj godini za prijevoz je deset posto naših izvornih prihoda, a to je zaista puno- rekla ja načelnica Jančić. 

Ukupni proračun Općine Marija Gorica za iduću godinu planiran je s 15 milijuna kuna, od čega veći dio otpada na planirana sufinanciranja iz EU fondova, države i županije za prijavljene ili planirane projekte. Od značajnijih projekata tu je uređenje Goričkog trga s 2,5 milijuna kuna, a 1,6 milijuna je planirano za nogostupe i nerazvrstane ceste, dok je nešto više od 2 milijuna planirano i za sportsko rekreacijski centar u Kraju Donjem.

Prijedlog Proračuna usvojen je jednoglasno, iako ga je predsjednik Općinskog vijeća Josip Žagmeštar okarakterizirao kao skup želja i nadanja.