Proračun Marije Gorice sljedeće bi godine trebao premašiti 16 milijuna kuna

Plan je to koji nudi optimizam u razvoj, ali i stvara napetost i iščekivanje hoće li ta sredstva biti dostupna

Planirani prihodi Općine Marija Gorica u idućoj godini trebali bi premašiti 16 milijuna kuna, ali od toga je više od 10 milijuna planirano povući iz EU fondova, države i Zagrebačke županije. Plan je to koji nudi optimizam u razvoj, ali i stvara napetost i iščekivanje hoće li ta sredstva biti dostupna.

Amandmane na prijedlog proračuna uložila je vijećnica Danijela Žnidarić (SKNL) a odnosili su se na povećanje subvencije za smještaj djece u dječjem vrtiću, za pomoć pri boravku u vrtiću djece s teškoćama u razvoju. Načelnica Marica Jančić nije prihvatila amandmane te je naglasila kako svi kojima je potrebna pomoć mogu računati na Općinu Marija Gorica ako se jave sa zahtjevom, ali da dodatna opterećenja proračuna ne može prihvatiti. Jedan od razloga je i značajno povećanje na rashodovnoj strani radi povrata poreza za mlade koji je ove godine, a bit će tako i narednih, narastao na preko milijun kuna.

Većinom glasova prihvaćeni su i popratni dokumenti koji se vežu uz Proračun Općine Marije Gorica za 2022. godinu, a nekoliko tehničkih točaka prihvaćeno je jednoglasno i uglavnom bez rasprave. Teških tema nije bilo ni pod aktualnim satom, a uglavnom su se odnosile na manje komunalne akcije.