Proračun Farkaševca povećan za 3 milijuna kuna, otvara se treća skupina u DV Crvenkapica

Vijećnici su također Dječjem vrtiću Crvenkapica dali suglasnost za otvaranjem treće odgojne skupine, jer 13 djece ostalo je neupisano

Pod predsjedanjem Marije Prđun Cmrk sinoć je održana 8. sjednica Općinskog vijeća Farkaševac na kojoj su sve točke dnevnog reda usvojene jednoglasno. Najznačajnija odluka svakako je rebalans općinskog proračuna, kojim je isti povećan za 3 milijuna kuna, te sada iznosi 30,5 milijuna kuna.

-Povećanje proračuna, odnosno prihoda planirano je na razini državnih i županijskih subvencija putem natječaja i javnih poziva na koje smo aplicirali zbog razvojnih projekata općine- istaknuo je načelnik Matija Copak i otkrio kako je jedan od većih planiranih projekata izgradnja dječjeg igrališta za potrebe Dječjeg vrtića Crvenkapica.

-Igralište smo prijavili na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade gdje bi sa 650 tisuća kuna trebali izgraditi to igralište- kazao je Copak.

Vijećnici su također Dječjem vrtiću Crvenkapica dali suglasnost za otvaranjem treće odgojne skupine, jer 13 djece ostalo je neupisano.

-Sva naša djeca su upisana, ovi što su ostali neupisani su s područja drugih općina. Vrtić se pokazao kao pun pogodak, te je pred nama razmišljanje o budućem proširenju- ističe načelnik koji je zadovoljan radom vrtića.

Između ostaloga, vijećnici su dali suglasnost za asfaltiranje ceste uz ribnjak, u što će se utrošiti 150 tisuća kuna, dok je na prijedlog načelnika odlučeno da se Nagrada Općine Farkaševac ove godine dodijeli Udruzi umirovljenika, koja se u proteklom razdoblju istaknula svojim aktivnostima.