PROJEKT “ŽIVJETI ZDRAVO”: U županijama otvorene pješačke staze i parkovi

Cilj je potaknuti ljude, posebno one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje i naprave veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja
Zagreb: Sanja Musić Milanović predstavila uređene staze u sklopu projekta “Živjeti zdravo” Patrik Macek/PIXSELL

U svim hrvatskim županijama su u sklopu HZJZ-ova projekta “Živjeti zdravo” otvorene hodačke staze i parkovi koji će biti na raspolaganju građanima za aktivnosti na otvorenom, izvijestila je voditeljica projekta Sanja Musić Milanović.

Cilj je potaknuti ljude, posebno one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje i naprave veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja, rekla je Musić Milanović na konferenciji za novinare .

– Na današnji Svjetski dan kretanja i 18. rođendan projekta ‘Živjeti zdravo’ u svim županijama otvaramo po jednu hodačku stazu i jedan park. S inicijalne ideje hodačke staze proširili smo se na drugu aktivnost – uređene parkove za djecu u kojima će se djeca igrati u sigurnom okruženju, kaže Musić Milanović.

Uređenje staza i parkova financirano je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a stajalo je 2,5 milijuna kuna. Ideja je da se pješačke staze idućih godina prošire i na ostale gradove u županijama, dok će se na postojećim redovito provoditi aktivnosti “Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku”.

Hrvatska
Ostalo