Projekt “Uspostava reciklažnog dvorišta na području Općine Bistra” priveden kraju

Dvorište je službeno otvoreno sredinom prosinca prošle godine, a vrijednost radova i opreme iznosi 4.408.926,69 kuna

Na reciklažnom dvorištu u Gornjoj Bistri, održana je završna konferencija u sklopu Projekta “Uspostava reciklažnog dvorišta na području Općine Bistra”. Dvorište je službeno otvoreno sredinom prosinca prošle godine, a vrijednost radova i opreme iznosi 4.408.926,69 kuna, od kojih je 3.737.918,93 kune bespovratnih, dobivenih putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok razliku pokriva Općina Bistra iz vlastitih proračunskih sredstava, a radovi su završeni u roku.

Na završnoj konferenciji održanoj na Reciklažnom dvorištu u Gornjoj Bistri medijima i gostima pozdravne riječi uputio je načelnik Općine Bistra Danijel Drviš istaknuvši kako se na području općine već godinama radi na poboljšanju sveukupne kvalitete života, a posebno u pogledu ekologije.

-Veseli nas da je ovaj projekt priveden kraju na dobrobit svih naših mještana. Činjenica je da se mještani još uvijek privikavaju na reciklažno, ali imamo dobre povratne informacije i od mještana, ali i od zaposlenika na reciklažnom dvorištu. To nam je pokazatelj da je dobra odluka bila ukloniti zelene otoke koji su služili kao mala divlja odlagališta- rekao je Drviš.

Zadovoljstvo što je projekt završen izrazili su i Danijel Dropuljić, voditelj gospodarenja otpadom u Zaprešić d.o.o. koje će upravljati reciklažnim dvorištem, te predstavnici tvrtke Sintagma koja je koordinirala projekt.

Mještani su o projektu informirani putem medija i mrežnih stranica Općine Bistra, letaka te kroz edukativne aktivnosti na kojima je predstavljen način funkcioniranja reciklažnog dvorišta, pravilan načina postupanja s otpadom i vrstama otpada koji se na reciklažnom dvorištu mogu odložiti. Projektom “Uspostava reciklažnog dvorišta na području Općine Bistra”, Općina Bistra će povećati udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjiti količine otpada koji će završiti na odlagalištima u skladu s načelima kružnog gospodarstva i održivog gospodarenja otpadom.