PROCIJEPILA SE VLADA: Deset ministara javno primili cjepivo za COVID

I Vlada RH od sada je otporna na COVID

Marin Tironi/PIXSELL

Desetero hrvatskih ministara uoči sjednice Vlade RH javno se cijepilo protiv koronavirusa te su poslali poruku povjerenja u znanost i medicinu, i pozvali građane da se također cijepe.

Protiv koronavirusa cijepili su se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, financija Zdravko Marić, obrane Mario Banožić, rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Cijelili su se svi ministri u hrvatskoj Vladi koji do sada nisu nisu preboljeli koronavirus i stekli prirodni imunitet.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek nakon cijepljenja je izrazila zadovoljstvo što su na takav način javnosti poslali poruku povjerenja u znanost i medicinu, kao i vjeru da s dolaskom cjepiva vide izlazak iz ove pandemije.

– Drago nam je da se sada otvorila mogućnost, kako dolaze sve veće doze, a odobreno je i novo cjepivo, da će se sve više građana moći cijepiti, rekla je.

Građane je na cijepljenje pozvao i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

U medijskoj kampanji cijepit će se javne i poznate osobe 

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, koji je nazočio cijepljenju, rekao je da će se u sklopu medijske kampanje koja je već počela, cijepiti javne i poznate osobe koje će time građanima poručiti da je važno da se cijepe.

– Nadamo se da ćemo time preokrenuti onaj dio pučanstva koji se dvoumi da li bi se cijepio ili ne bi, poručio je.

Smatra kako više od 50 posto građana u zemlji ima čvrsto uvjerenje da će se cijepiti, a njih oko 25 posto se dvoume. I za njih je jako važno da šaljemo ovakve poruke, naglasio je ravnatelj HZJZ-a Capak.

Dodao je kako je pogledao jedan članak prije dva dana koji kaže da je Hrvatska 10. u svijetu po učinkovitosti cijepljenja od momenta registracije cjepiva do tog dana.

– Mislim da je to dobar rezultat i da ćemo uspjeti, rekao je Capak.

Danas se protiv koronavirusa cijepio i predsjednik Republike Zoran Milanović, a u utorak su cjepivo primili i članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite koji do sada nisu stekli prirodni imunitet.