Preporučuje se zabrana rada noćnim klubovima u zatvorenim prostorima

Nova je preporuka da se rad noćnog kluba organizira tako da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom, kao i da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima kluba

Marin Tironi/PIXSELL.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo nadopunio je preporuke o sprječavanju širenja koronavirusa za noćne klubove, čijim se vlasnicima preporučuje da rad klubova organiziraju na otvorenom te onemoguće rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima.

Iz HZJZ-a ističu da su nadopunili preporuke noćnim klubovima radi zaštite djelatnika i posjetitelja u skladu s trenutnim stanjem epidemije koronavirusa u Hrvatskoj. Nova je preporuka da se rad noćnog kluba organizira tako da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom, kao i da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima kluba.

Klubovi koji nemaju mogućnost rada na otvorenom i dalje mogu nastaviti raditi po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata poput kafića. Novina je i da se zabranjuje funkcija prostora plesnih podija, umjesto čega se preporučuje postavljanje stolova i stolica uz distancu od 1,5 metra.

O pojavi novih žarišta zaraze u noćnim klubovima, posebno na obali, govorila je u RTL-u “Danas” epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer. Nije precizirala hoće li epidemiolozi preporučiti pooštravanje mjera, ali i naglasila da su problem zatvoreni prostori i nepridržavanje mjera.

-Apeliramo na mlade – ne idite u zatvorene prostore, ima klubova na otvorenom, držite minimalnu distancu od metar i pol. Društvo se može družiti zajedno, ali nemojte se miješati s ostalim skupinama, dezinficirajte ruke i poštujte mjere- poručila je Mayer mladima.