Preko stotinu proizvođača na Danima hrane i tradicijskih proizvoda u Zagrebu

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, ovoga se vikenda održava manifestacija “Dani hrane i tradicijskih proizvoda”. Ovaj poznati sajam zajednički organiziraju Grad Zagreb i Zagrebačka županija, a u svom 17 izdanju okupio je preko stotinu proizvođača, od čega 32 Obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Grada.  U sklopu manifestacije izložena je bundeva teška 580 kilograma, koja dolazi iz Općine Tovarnik.

-Mi formalno imamo administrativne granice, no sve što se radi na njivama između Grada Zagreba i Zagrebačke županije nema barijera- poručio je gradonačelnik Bandić te pozvao sve građane i goste da posjete sajam te kupovinom poljoprivrednih i tradicijskih proizvoda podrže lokalne proizvođače.

U društvu župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, zagrebački je gradonačelnik obišao štandove na kojima su ove godine u ponudi voće i voćne prerađevine, povrće i prerađevine od povrća, vino, rakije, likeri, sirevi, suhomesnati proizvodi, kruh i kolači, med i pčelinji proizvodi, ljekovito i začinsko bilje, kao i brojni tradicijski proizvodi.