PREGOVORI PROPALI: Možemo ne želi zajednički izlazak na izbore

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras objavio je sinoć da su propali pregovori između lijevo-liberalne zagrebačke opozicije jer platforma Možemo! ne želi zajednički izlazak na lokalne izbore u Zagrebu
Zagrebački SDP govorio na temu 38. sjednice Gradske skupštine i zagrebačkog proračuna za 2021. Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras objavio je sinoć da su propali pregovori između lijevo-liberalne zagrebačke opozicije jer platforma Možemo! ne želi zajednički izlazak na lokalne izbore u Zagrebu.

-Večeras su završeni razgovori zagrebačke oporbe. Nažalost, platforma Možemo! ne želi sudjelovati u zajedničkom nastupu ujedinjene lijevo/liberalne opcije na lokalnim izborima u Zagrebu sljedeće godine- objavio je Maras na Facebooku.

Maras smatra da je time propuštena velika prilika da se zajednički stvori promjena u Zagrebu, ali da unatoč tome SDP nastavlja pregovore s drugim lijevo-liberalnim partnerima “kako bi sljedeće godine oslobodili Zagreb od korumpirane vlasti Bandića i HDZ-a”.

Prema neslužbenim informacijama, SDP bi, unatoč Marasovoj najavi o nastavku pregovora s oporbenim strankama, na izbore trebao izaći sa samostalnom listom i kandidatom. Iz SDP-a tvrde da su na sastanku željeli zajedničku listu, a platforma Možemo! dva ili tri bloka.

Zastupnica Nove ljevice Rada Borić prije sastanka je pak najavila da postoji mogućnost da zagrebačka lijevo-liberalna koalicija na lokalne izbore izađe u dva ili tri bloka, a da onda nakon izbora mogu razgovarati s drugim strankama, kako bi osigurali većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

-Ne vidim da je sporno imati dva ili tri bloka- kazala je tada Borić za N1.

Nijedna druga lijevo-liberalna stranka iz zagrebačke Gradske skupštine nije se oglasila nakon večerašnjeg sastanka.

Saborski zastupnik i dugogodišnji zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) te mogući kandidat za gradonačelnika ujedinjene zagrebačke lijevo-liberalne oporbe Hini nije bio dostupan za komentar. Poručio je da će sve objasniti na  konferenciji za medije, na kojoj će govoriti ispred platformi Možemo! i Zagreb je naš!

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika