Predstavljen projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje

U Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu predstavljen je projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje
190427_nat-geo-1

U Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu predstavljen je projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje. Ovaj dugoročni projekt pokreće National Geographic s ciljem promoviranja i vrednovanja djelatnosti povezanih s održivim razvojem, zaštitom okoliša, znanošću i obrazovanjem.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je naglasila da je ovo događanje ključno za Zagreb jer se dugoročni projekt Žuti okvir održava u okviru zagrebačkog projekta Žbica.

-Grad Zagreb potiče partnerske odnose jer smatramo da je pitanje održivog razvoja odavno nadišlo administrativne granice. Dugoročnu održivost i očuvanje okoliša u Zagrebu su moguće jedino kroz suradnju, s toga nam je izuzetno drago što je respektabilni časopis National Geographic jedan od suradnika na ovom hvalevrijednom projektu- rekla je zamjenica Majić.

Sa zamjenicom Oliverom Majić na konferenciji su sudjelovati i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Tomislav Madžar, načelnica Sektora za klimatske aktivnosti i održivi razvoj Jasenka Nećak i glavni urednik National Geographic Hrvatska Hrvoje Prčić.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo