Predsjednik UEFE, Aleksandar Čeferin postaje ambasador Plazma Sportskih igara mladih

Aleksander Čeferin sutra će na svečanoj ceremoniji u Zagrebu biti proglašen ambasadorom Plazma Sportskih Igara mladih
Turneja radosti

Smaragdna dvorana hotela Esplanade u Zagrebu ugostit će sutra vodeće osobe iz političkog, sportskog i gospodarskog svijeta regije na svečanoj ceremoniji proglašenja Aleksandra Čeferina, predsjednika UEFA ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih. Plaketu će mu predati najdugovječniji ambasador Plazma Sportskih igara mladih, Predrag Mijatović, a pozdrave će mu u uputiti i naši svjetski poznati ambasadori sportaši.

Nogomet je najmasovniji sport u sustavu Plazma Sportskih igara mladih, a najmasovnija platforma je Coca- Cola Cup u kojem svake godine sudjeluje više od 35.000 djece i mladih. Jačanje ženskog nogometa jedan je od strateških ciljeva UEFA i uz njenu podršku Plazma Sportske igre mladih će u 2020. godini pokrenuti turnire za ženski nogomet.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 202.000 sudionika.

U sklopu programa bit će predstavljen Projekt Youth Sports Games sufinanciran od strane Erasmus + Programa Europske unije, a nagrade za dugogodišnje partnerstvo bit će dodijeljene predstavnicima Coca-Cole, te tvrtki Bambi i Tommy.

Hrvatska
Ostalo