Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić primio izaslanstvo grada Prizrena

Izaslanstvo grada Prizrena koje su činili Mytaher Haskuka, gradonačelnik Prizrena; Krenare Kuqi, šefica kabineta; Levent Kasemi, ravnatelj ureda za urbanizam; Visar Shehu, savjetnik gradonačelnika; Gëzim Kasapolli, veleposlanik Kosova u RH te Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, primio je u Staroj gradskoj vijećnici predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, u pratnji gradskog zastupnika Ivana Ćelića i tajnice Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjana Lichtner Kristić.

Tema susreta bilo je unapređenje bilateralnih odnosa, kako na gradskoj tako i na državnoj razini, a razgovaralo se i o konkretnim projektima poput organizacije gospodarskog foruma s hrvatskim gospodarstvenicima na jesen na Kosovu, zatim otvaranju katedre za albanologiju na zagrebačkom i katedre za kroatistiku na prištinskom sveučilištu te pomoći Hrvatske na području europskih integracija i povlačenju sredstava iz europskih fondova.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić, koji je i voditelj saborske Međuparlamentarne skupine prijateljstva s Republikom Kosovo, zaželio je gostima dobrodošlicu u Zagrebu i upoznao ih s radom Gradske skupštine Grada Zagreba. -Drago mi je što nakon međuparlamentarne suradnje dviju zemalja, Hrvatske i Kosova, nastavljamo razvijati i ovu na razini lokalnih predstavništava Zagreba i Prizrena. Svaki je međusobni posjet novi korak u razvoju daljnje suradnje i s obzirom na teme o kojima smo razgovarali, pristupit ćemo i operativnoj provedbi i pružiti pomoć ondje gdje možemo – rekao je nakon susreta predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Gradonačelnik Prizrena Mytaher Haskuka zahvalio je na prijmu i naglasio važnost međusobne suradnje, posebno ističući vrijednost hrvatskog iskustva na putu europskih integracija Kosova: -Prijateljstvo naših gradova seže u povijest i težimo tome da razvijemo suradnju posebno na gospodarskom području. Isto tako, nama treba hrvatsko iskustvo na našem europskom putu i želimo da nam Hrvatska u tome bude partner.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo