PPD Zagreb novom pobjedom na korak do nove titule

PPD je stigao nadomak obrane naslova prvaka nakon što je u nervoznoj utakmici slavio kod kuće protiv Nexea, koji je u Zagreb došao oslabljen neigranjem prvog strijelca Halila Jaganjca

Igor Kralj/PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su u prvoj finalnoj utakmici finala Hrvatskog prvenstva u Zagrebu našički Nexe s 31-26.

PPD je stigao nadomak obrane naslova prvaka nakon što je u nervoznoj utakmici slavio kod kuće protiv Nexea, koji je u Zagreb došao oslabljen neigranjem prvog strijelca Halila Jaganjca. Stvari su dodatno krenuli loše po Nexe kada je u prvom poluvremenu pivot Tomić dobio crveni karton zbog grubosti, a do tad je rezultat bio vrlo tijesan.

Tek sredinom drugog dijela PPD je pobjegao na sedam golova prednosti (26-19), a utakmica se prelomila u korist hrvatskog prvaka. U 53. minuti su zbog obračuna na terenu isključeni Barišić-Jaman, Željko Musa, Borna Mičević i Sandro Obranović.

Prvi strijelac susreta bio je Ivan Čupić s osam golova, Filip Vistorop i Zvonimir Srna imali su po 4 gola, dok su Nexe predvodili Janko Kević i Tomislav Severec s po pet golova.

Druga utakmica igra se u srijedu u Našicama, a prvak će biti ona momčad koja najprije stigne do šest bodova. PPD zasad ima četiri, a Nexe dva boda.