PPD Zagreb i HRK Gorica potpisali ugovor o poslovno sportskoj suradnji

Rukometni premijerligaš iz Velike Gorice, HRK Gorica napravila je iskorak u organizacijskom djelovanju kluba, jer danas je dopredsjednik kluba Dražen Bačurin potpisao ugovor s direktorom PPD Zagreba, Vedranom Šupukovićem o poslovno- sportskoj suradnji. Do potpisivanja ovog ugovora došlo je nakon višemjesečnih razgovora, u kojima su obje strane pronašle zajednički interes na razvoju trenažnog procesa rukometaša svih dobnih kategorija, a pogotovo s naglaskom na seniorsku momčad Gorice, gdje će ubuduće igrati najperspektivniji mladi igrači PPD Zagreba.

-Mi kao klub u prethodnom smo vremenu imali stanovitih problema u dijelu adekvatnog odrastanja naših igrača koji izlaze iz omladinskog pogona. Oni su prve korake u seniorskom rukometu radili u 1. B ligi. Međutim, između te lige i ovog nivoa koji mi igramo postoji ozbiljna kvalitetna razlika, a kako bi ti igračima osigurali normalan razvoj javila se potreba za suradnju s nekim od klubova koji igraju Premijer ligu- kazao je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković.

U odsustvu predsjednika Nevena Karasa, ispred HRK Gorice ugovor je potpisao Dražen Bačurin, koji je tom prilikom istaknuo kako je ovo jedan od najvećih trenutaka u klupskoj povijesti.

-Hvala PPD Zagrebu, što su upravo nas odabrali za ovaj vid suradnje i što su prepoznali rad i trud ljudi koji rade u našem klubu. Osim osnaživanja igračkog i trenerskog kadra, mi od ove suradnje očekujemo da u rad našeg kluba implementiramo sve one stvari koje u ovom najvećem klubu na ovim prostorima već postoje. Pod time mislim na upravljanje klubom, rad s mlađim kategorijama, marketing i ostale segmente koji su itekako važni za razvoj kluba- istaknuo je Bačurin.

Ove sezone goričkom klubu u Premijer ligi baš i ne ide najbolje, s tri osvojena boda, momčad je trenutno na posljednjem mjestu, a u borbu za očuvanje prvoligaškog statusa Goričane će povesti novi trener Andrija Nikolić, koji će na toj dužnosti zamijeniti legendu kluba Hrvoja Pekeru. Uz novog trenera put Velike Gorice iz smjera Zagreba krenut će i trojica igrača; vratar Ivan Vekić, Rudolf Zvonimir Šafranko te Antonio Ljubić.

Premijeru pred goričkom publikom imat će u nedjelju, 9. prosinca kada u Srednjoškolskoj dvorani od 20 sati gostuje Umag.