Plenković predvodi listu

Poznata imena HDZ-ove liste za izbore za Europski parlament

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ponovio je kako je ovo najkvalitetnija i najjača lista
Zagreb: Konferencija za medije Andreja Plenkovića po završetku Nacionalnog vijeća HDZ-a Luka Batelic/PIXSELL

Poznato je 12 kandidata koji će biti na HDZ-ovoj listi za izbore za Europski parlament, koji će se održati 9. lipnja. Listu će predvoditi predsjednik stranke Andrej Plenković, koji je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a, ponovio kako je ovo najkvalitetnija i najjača lista.

-Želimo pokazati hrvatskim biračima koliko nam je stalo da zastupnici u EP-u budu oni koji će zastupati hrvatske nacionalne interese, kao što su to i do sada. Ja ću predvodim tu listu, kako bih dao podršku našim kandidatima da još jednom uvjerljivo pobijedimo, nakon parlamentarnih izbora, i na izborima za Europski parlament- poručio je Plenković.

Na listi će uz Plenkovića biti i aktualna potpredsjednica Europske komisije i potpredsjednica Europske pučke stranke Dubravka Šuica, predsjednik Kluba EPP-a u okviru Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Davor Ivo Stier, aktualni zastupnik i voditelj HDZ-ove delegacije u EP-u Karlo Resler, aktualna ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, potpredsjednica Kluba EPP-a u EP-u i predstavnica HDZ-a BiH Željana Zovko, aktualni zastupnici u EP-u Sunčana Glavak i Tomislav Sokol, bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, tajnik županijske organizacije HDZ-a u Splitskoj-dalmatinskoj županiji Ante Mihanović, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te bivša europarlamentarna zastupnica Marijana Petir.

Hrvatska
Politika