POVIJESNI TRENUTAK ZA VRBOVEČKI KRAJ – Preseka i Farkaševac dobivaju vodovodnu mrežu, u Dubravi izgradnja novih 53 kilometara

Kroz narednih mjesec do dva na vrbovečkom području trebali bi započeti radovi u sklopu Regionalnog vodoopskrbnog sustava-Zagreb Istok. Ugovor s izvođačem radova potpisao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Tomislav Masten, a samom činu nazočili su i predstavnici jedinica lokalnih samouprava na čijem će se području rekonstruirati i izgraditi oko 230 kilometara vodovodne mreže.

Vodovodna mreža stići će tako i do Preseke i Farkaševca koji nemaju niti metra izgrađene mreže.

-Ovo nam je stoljetna želja i za nas će to biti jako velika stvar- poručio je načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić, čiji su mještani dijelili istu sudbinu kao i oni u Preseki.

-U 21. stoljeću nemamo niti metra javnog vodovoda. Hvala svima koji su bili zaduženi da voda dođe na Preseku, čime će naši mještani moći razvijati svoja gospodarstva- kazao je načelnik Preseke Nikola Kožar.

Za razliku od njih, situacija u Općini Dubrava daleko je bolja, a novim radovima izgradit će se dodatna 53 kilometra vodovodne mreže.

-To jako puno znači za sve mještane naše općine. Hvala direktoru Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, resornom ministru, predsjedniku Uprave Hrvatskih voda te Vladi Republike Hrvatske, kao i svim kolegama koji su sudjelovali u ovom višegodišnjem projektu- rekao je načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

Zamjenik općinske načelnice Gradec, Admir Smajlović istaknuo je zadovoljstvo što se došlo do ove faze, jer ovim će se projektom uvelike poboljšati uvjeti na cijelom području.

-Ovo je povijesni trenutak za naš kraj- poručila je načelnica Općine Rakovec Brankica Benc, dok je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj kazao kako je oko 50 posto gradskog područja sada bez vode, no ovim radovima i taj će se problem riješiti.