Potop HSS-a u Brckovljanima

HSS-os kandidat Emil Šarec Nemec osvojio je svega 182 glasa, odnosno 10,24 posto što ga je u konkurenciji četiri kandidata činilo najlošije rangiranim kandidatom

Pobjedom HDZ-ova Tihomira Đurasa na prijevremenim izborima u Općini Brckovljani, završila je višegodišnja dominacija vladavine HSS-a. Nakon smrti dugogodišnjeg načelnika Željka Funteka u studenome prošle godine, dužnost načelnika obnašao je njegov zamjenik, Stjepan Horvat koji je u lipnju podnio ostavku. Vlada je 2. srpnja za povjerenicu imenovala Andreu Jurić koja će tu dužnost obavljati do izbora novog načelnika. A njega su mještani Brckovljana izabrala u prvom krugu, gdje je Tihomir Đuras osvojio 930 glasova, odnosno 52,31 posto.

S razlogom se slavila u HDZ-ovu taboru pobjeda, jer Brckovljani su svih ovih godina bili jedna od utvrda HSS-a u Zagrebačkoj županiji. Stranka koja je u ne tako davna vremena imala ugled polako u eri Kreše Beljaka gubi svoj sjaj, jer nakon neuspjeha na parlamentarnim izborima HSS je težak udarac dobio i na lokalnoj razini.

HSS-os kandidat Emil Šarec Nemec osvojio je svega 182 glasa, odnosno 10,24 posto što ga je u konkurenciji četiri kandidata činilo najlošije rangiranim kandidatom. Porazom HSS-a u Brckovljanima, ova je stranka u Zagrebačkoj županiji svedena na ostatke ostataka, jer trenutno HSS-ovci vlast obnašaju samo u Samoboru te općinama Preseka i Farkaševac.