Poraz Podravka Vegete u dramatičnoj završnici

U susretu 12. kola B skupine Lige prvakinja rukometašice Podravka Vegete poražene su na gostovanju kod Borussije Dortmund s 32:31 upisavši osmi poraz

RK Podravka

U susretu 12. kola B skupine Lige prvakinja rukometašice Podravka Vegete poražene su na gostovanju kod Borussije Dortmund s 32:31 upisavši osmi poraz.

Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su njemačke igračice nakon velike drame stigle do druge pobjede, dok je Podravka izgubila sedmu uzastopnu utakmicu i ostala na dva boda.

Minutu i pol prije kraja Magdalena Ećimović je skinula sedmerac Tini Abdulli, a Nikolina Zadravec je potom zabila za 31-31. Međutim, Borussija je stigla do pobjede golom Laure Van der Heijden 11 sekundi prije kraja susreta. Bio je to njezin osmi gol na utakmici, a osam golova zabila je i Inger Smits.

Kod Podravke najefikasnije su bile Lamprini Tsakalou sa sedam, Lea Franušić sa šest, te Zadravec i Dejana Milosavljević s po pet golova.

Trener Zlatko Saračević pohvalio je djevojke kazavši kako se nada da će se njegovoj ekipi jednog dana vratiti sve ovo što je izmaklo za mrvicu.

-Nažalost, opet su nedostajali detalji. Stvarno moram čestitati ekipi na jednoj dobroj utakmici. Mislim da su blizu granice naših mogućnosti. Dvije lopte, dva zicera, dva sedmerca, tu negdje nam je pobjegla pobjeda, ali ne smijemo pasti, mislim da su danas pokazale da ova ekipa može igrati i samo trebamo nastaviti, a jednog dana će nam se vratit- rekao je trener Saračević.