Kontrolirali 75 vozila i vozača

Policija upala na okupljanje vozača, dvije osobe kažnjene

Policajci su na parkirališnom prostoru na Slavonskoj aveniji uočili više desetaka vozača motocikala i osobnih automobila
fotografija1 PU zagrebačka

Tijekom ovog vikenda policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, s ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, provode pojačani nadzor vozača motocikala i osobnih automobila koji grubo krše prometne propise. Tako su jučer, oko 22 sata, uočili više desetaka vozača motocikala i osobnih automobila koji su se svojim vozilima okupili na parkirališnom prostoru uz kolnik Slavonske avenije (kod robnih terminala).

Kako navode u policiji, nerijetko tijekom ovakvih okupljanja vozači svojim ponašanjem i načinom vožnje remete javni red i mir te grubo krše prometne i druge propise, što ponekad dovodi i do najtežih posljedica. Upravo s ciljem sprječavanja prekršaja i neželjenih posljedica, policijski su službenici obavili provjeru identiteta prisutnih osoba te obavili nadzor ukupno 75 vozila i vozača, pri čemu su dva vozača prekršajno sankcionirana (neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica te proklizavanje vozilom).

Policija još jednom poziva vozače i sve druge sudionike u prometu da poštuju zakonske propise, dok će službenici nastaviti provoditi aktivnosti, uključujući i akcije pojačanog nadzora u prometu, kako bi građanima osigurali poštivanje javnog reda i mira te sigurnost u prometu, uz inzistiranje na prometnoj kulturi svih sudionika u prometu.

Crna kronika
Grad Zagreb