Policija razbila zločinačku organizaciju, palo šest dilera

Šestoricu hrvatskih državljana sumnjiči se da su od veljače do srpnja prokrijumčarili i preprodali tri kilograma marihuane, kilogram heroina i tri kilograma amfetamina

PU splitsko-dalmatinska

Splitski policajci prijavili su šestoricu hrvatskih državljana koje sumnjiči da su od veljače do srpnja prokrijumčarili i preprodali tri kilograma marihuane, kilogram heroina i tri kilograma amfetamina.

U sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje su proveli policajci Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske i splitski Uskok uhićeni su 30-godišnjak, 27-godišnjak, 26-godišnjak, 25-godišnjak, 24-godišnjak i 22-godišnjak, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Sumnja se da su se šestorica prijavljenih udružili u zločinačku organizaciju zbog krijumčarenja i preprodaje droge i potom organizirali kupovinu amfetamina, heroina i marihuane od nepoznatih osoba i transport droge do mjesta Vučevica gdje su u blizini autoceste u suhozidima izradili tzv. štekove za skrivanje droge.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage domova, prostorija i vozila osumnjičenih tijekom kojih je pronađeno 1026 grama amfetamina, 1162 grama heroina, 435 grama paracetamola i kofeina koja se koristi kao punilo za povećanje mase heroina, veća količina mobitela i jedan pištolj sa šest komada streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv šestorice je podnijeta kaznena prijava splitskom Uskoku te su oni predani pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.