Policija otkrila plantažu s više od 7 kilograma marihuane

Uhićena su četvorica muškaraca

PU varaždinska

Plantažu s više od sedam kilograma marihuane pronašla je policija u domovima koje na varaždinskom području koriste četvorica muškaraca, od kojih će jedan biti priveden zbog sumnje da proizvodi i preprodaje travu.

Varaždinska policija izvijestila je da je jučer obavila više pretraga domova i drugih prostora koje na širem području Varaždina posjeduju i koriste muškarci u dobi od 38, 33, 31 i 26 godina. Otkriveno je 7175 grama marihuane, gotovo 24 grama speeda, četiri grama psihoaktivnih gljiva, kompletna oprema za unutarnji (indor) uzgoj sa zasađenih 48 stabljika indijske konoplje posađenih u PVC tegle te 22 stabljike u fazi sušenja. Policija je pronašla i novčanice u raznim apoenima u ukupnom iznosu od gotovo 34 tisuće kuna te 805 eura za koje se sumnja da potječu od dilanja droge.

Pronađen je i uređaj za vakumiranje droge, više preciznih digitalnih vaga, 135 komada streljiva različitih kalibara, više mobitela i informatičke opreme te druga oprema koja se koristi za “indor” uzgoj indijske konoplje. U policiji navode kako nad spomenutom četvoricom, od kojih su oduzeti spomenuti predmeti, provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Nakon istrage i vještačenja u zagrebačkom Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” te nakon provedbe dokaznih radnji, protiv trojice muškaraca bit će podnijeta kaznena prijava varaždinskom tužiteljstvu, dok će 35-godišnjak tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku.