Policija otkrila identitet vozača koji je pregazio policajca

Riječ je o 29-godišnjem Ivanu Božiću za kojim još uvijek intenzivno tragaju

Splitska policija identificirala je vozača koji je tijekom noći u središtu grada automobilom oborio mladog prometnog policajca za čiji se život još bore u bolnici, a riječ je o 29-godišnjem Ivanu Božiću za kojim još uvijek intenzivno tragaju.

​Iz policije tvrde da su identitet muškarca utvrdili te za njim traje intenzivna potraga, a s ciljem da ga što prije uhvate objavili su njegovu fotografiju. U tom smislu 29-godišnjeg Ivana Božića povezuju da je sat vremena iza ponoći u splitskoj ulici Domovinskog rata crnim Golfom oborio i teško ozlijedio 29-godišnjeg prometnog policijskog vježbenika koji je tamo kontrolirao promet.

​- U ovom trenutku policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere traganja za osobom.​ ​Molimo građane, ako uoče muškarca s fotografije, da mu ne prilaze, već o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.​ ​Ako raspolažete s informacijama o osobi ili imate saznanja gdje bi se isti mogao nalaziti, molimo da o tome odmah obavijestite policiju na broj 192​, poručuju iz policije.

Teško ozlijeđeni policajac vježbenik stradao je kada je pokušao zaustaviti crni Golf čiji je vozač, umjesto da uspori i zaustavi se, nastavio vožnju i udario u njega, pri čemu je zadobio teške i po život opasne ozljede. Liječnici u splitskoj bolnici stabilizirali su mu stanje, ali je još uvijek životno ugrožen i nitko od liječnika ne želi predviđati njegovo daljnje zdravstveno stanje.

Neslužbeno se doznaje kako je u intenzivnu potragu za odbjeglim vozačem uključena cijela Policijska uprava splitsko-dalmatinska, kao i da se pregledavaju sve kamere postavljene po gradu kako bi se utvrdilo u kojem smjeru je Ivan Božić pobjegao.