Policija i USKOK potvrdili uhićenja nositelja organiziranog kriminaliteta u Zagrebu

Prema pisanju medija, riječ je o skupini koja se sumnjiči da je unazad nekoliko godina diljem Zagreba postavljala eksplozivne naprave, naručivala ubojstva i bavila se trgovanjem narkotika
Zagreb: Dolazak osumnjičenih za krijumčarenje droge, palež vozila i premlaćivanja Patrik Macek/PIXSELL

Ravnateljstvo policije i USKOK priopćili su da su na zagrebačkom području u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji koja se odnose na više osoba za koje se sumnja da su kao nositelji organiziranog kriminaliteta počinile kaznena djela protiv života i tijela te protiv opće sigurnosti.

Zagrebački PNUSKOK i policajci Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, u koordinaciji s USKOK-om i novozagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom, započeli su u srijedu poslijepodne realizaciju kriminalističkog istraživanja usmjerenog prema nekoliko osoba sa zagrebačkog područja u cilju rasvjetljavanja ranije počinjenih teških kaznenih djela, kao i sprječavanja dovršenja teških kaznenih djela koja su pripremali, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Policija dodaje kako u realizaciji kriminalističkog istraživanja sudjeluje više od 50 policijskih službenika te da se sve osumnjičene osobe nalaze pod nadzorom. MUP nadodaje kako će se provođenje dokaznih radnji pretraga domova, vozila i osoba, započeto u srijedu, nastaviti i tijekom četvrtka. USKOK je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Prema pisanju medija, riječ je o skupini koja se sumnjiči da je unazad nekoliko godina diljem Zagreba postavljala eksplozivne naprave, naručivala ubojstva i bavila se trgovanjem narkotika.

Mediji dodaju kako se neke od osumnjičenika tereti da su u svibnju postavili i aktivirali eksplozivnu napravu na zagrebačkom Laništu, ispred stana u kojem je živjela obitelj USKOK-ovog okrivljenika Tomislava Sučića (37). U eksploziji je ozlijeđena Sučićeva supruga, a oštećeno je devet stanova i dizalo.

Sučić je uhićen u srpnju 2019. godine u akciji policije i USKOK-a kodnog imena Tebra, s Tomislavom Sabljom i Đorđem Vuletićem, poznatog iz postupka protiv tzv. zločinačke organizacije.

USKOK tereti Sučića i Sablju da su od 2016. do 2019. organizirali krijumčarenje 15,7 tona marihuane i 1,3 kilograma kokaina u Hrvatsku iz Albanije. Pritom su, tvrdi USKOK, njih dvojica te ostalih 18 osumnjičenika zaradili oko 85 milijuna kuna.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika