POČINJE GASTRO TJEDAN: Tomahawk od turopoljske svinje, mozzarela štapići, knedli, štrukli, lungići i juhe…

Od 5. do 11. listopada posjetite goričke restorane
GASTRO 2020 fb-3

U ponedjeljak, 5. listopada počinje Gastro tjedan po goričkim restoranima! U sklopu 19. Gastro Turopolja ugostitelji nude vrhunske specijalitete domaće i inozemne kuhinje, slastice i fina vina, a cijene se kreću već od 35 ili pak 60 kuna po meniju.

Devet restorana, od juhe do deserta

U Gastro tjedan uključio se devet restorana: Bistro Babriga, Ugostiteljski obrt Grof, Izletište Ključić brdo, Bistro Kaktus, Restoran Modena, Restoran Mon Ami, Restoran Papamo, Pivnica Turopolje i Bistro pizzeria Ziher, a svatko od njih pripremio je ono po čemu su posebni i poznati.

Bistro Babriga nudi čak tri menija koji obuhvaća fine juhe, odrezak ili kremasti rižoto kao i desert na kraju svakog slijeda. U Grofu vas čekaju dva menija- od juhe do deserta, na Ključiću možete pojesti i domaće zapečene štrukle, a u Kaktusu pizze i quesadille. U Modeni vas čekaju mozarella štapići i burgeri, u Mon Amiju uz već provjerenu ribu nude i lungić te fina vina, Papamo priprema knedle od šljiva, Tomahawk od turopoljske svinje ili juhu od cikle, Pivica Turopolje svježe vrganje i medaljone od odležane junetine, a u Ziheru su ziher taquitosi i palačinke.

Dođite na Craft festival, predstavu, kupujte domaće!

Gastro tjedan ove godine bogat je događanjima. Od 9. do 11. listopada na platou oko Muzeja Turopolja održat će se 2. Gospodarski sajam koji će ponuditi rukotvorine, suvenire i proizvode naših obrtnika i izlagača. Tu je i 4. Velikogorički craft festival “B strana“ koji 9. i 10.listopada okuplja sedam pivara iz cijele Hrvatske koji nude više od 17 stilova pive, a koncerte će održati grupe Stampedo (petak, 9.10.) i Retrodukcija (subota, 10.10).

Čeka vas i Eko kutak „Ne VGtiraj, recikliraj!“ koji će ponuditi ekološke radionice, i predavanja, te kazališnu predstavu za djecu i mlade „Uzbuna u plastičnom carstvu“.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija