POČELO JE: Ova zagrebačka škola prešla na on line nastavu

U naredna dva tjedna đaci će nastavu pratiti od doma

osip Regovic/PIXSELL

Zbog zaraze koronavirusom osam učenika, cijela Tehnička škola Ruđera Boškovića od danas je prešla na online nastavu na iduća dva tjedna, pišu vijesti.

Ovu mjeru prelaska na nastavu po modelu C zatražila je ravnateljica Đurđica Fuštar od Grada Zagreba, što im je Grad i odobrio na razdoblje od 24. rujna do 8. listopada, prenosi 24 sata.

Cijela škola navodno će morati prijeći na online nastavu zbog zaraze koja se proširila među maturantima. Iako se na nastavi nose maske i poštuju mjere razmaka, samoizolacija je posljednjih tjedana bila određena za čak osam razreda, zbog čega je i cijela škola prešla na nastavu na daljinu.

Kako je potvrdilo Ministarstvo obrazovanja, s današnjim danom zbog COVID-a 19 je u izolaciji 2021 učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, a u samoizolaciji je 10.582 učenika. Najveći broj oboljelih učenika i onih u samoizolaciji je na području Grada Zagreba – 689 oboljelih te 4203 u izolaciji. Najmanje ih je u Ličko-senjskoj županiji s ukupno 10 oboljelih te 95 učenika u samoizolaciji.