PLENKOVIĆ U POVODU DANA NEOVISNOSTI: Nastavljamo predano raditi za boljitak Domovine

Danas se, kaže premijer, prisjećamo svih postignuća hrvatskog naroda

Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Dana neovisnosti u kojoj je istaknuo da se na taj dan prisjećamo svih postignuća hrvatskog naroda te poručio da “nastavljamo zajedno i predano raditi za boljitak, prosperitet i sigurnost naše Domovine”.

Izrazivši zahvalnost hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu “bez čije žrtve, odvažnosti i državničkog vodstva, Hrvatska danas ne bi bila samostalna, demokratska i suverena država”, Plenković je istaknuo da se Hrvatska u tri desetljeća samostalnosti afirmirala kao članica svih ključnih međunarodnih i europskih institucija.

Podsjetio je i da se uskoro obilježava devet godina punopravnog članstva u Europskoj uniji te da su ispunjeni svi kriteriji za skoro članstvo u Schengenskom prostoru i europodručju, “čime će Hrvatska postati dio najuže europske obitelji, kamo povijesno i pripadamo”.

– Suočeni s brojnim globalnim izazovima, u središtu naših politika bit će i dalje briga o našim radnicima i našem gospodarstvu, kao i standardu svakog hrvatskog čovjeka, poručio je Plenković.

Istaknuo je i da veseli što se ovogodišnji Dan neovisnosti obilježava i skorim otvaranjem Pelješkog mosta, čime ćemo hrvatski teritorij na jugu zauvijek spojiti.

– Bit će to trajna stečevina hrvatskog naroda, naglasio je premijer.

– Na Dan neovisnosti prisjećamo se svih postignuća hrvatskog naroda. Nastavljamo zajedno i predano raditi za boljitak, prosperitet i sigurnost naše Domovine, poručio je Plenković u čestitki u povodu Dana neovisnosti.