Patrik Čudić postao trostruki prvak Hrvatske u mentalnoj aritmetici

Uz Patrika, najboljima su proglašeni njegova trenerica Zvjezdana Budoš Mlinac te 6-godišnji Vito Kulišić među predškolarcima
patrik čudić Davor Puklavec/PIXSELL

Desetogodišnji Patrik Čudić, dvostruki prvak svijeta, ponovno je najbolji u Hrvatskoj među školarcima, a 6-godišnji Vito Kulišić prvak je među predškolarcima 5. Državnog natjecanja u mentalnoj aritmetici ALOHA.

ALOHA je program zasnovan na abakusu koji potiče razvoj mozga na način da stimulira obje njegove polutke i pridonosi njihovu ožičavanju te povećanju dugoročne i kratkoročne memorije. Program je dopuna redovnom nastavnom procesu, to jest kompatibilan s onime što djeca uče u školi.

– Ispunio mi se san da budem trostruki prvak Hrvatske, a sada priželjkujem postati i trostruki prvak svijeta u mentalnoj aritmetici ALOHA, rekao je Patrik Čudić iz Zagreba kojeg zbog njegovih uspjeha nazivaju i čudom od djeteta.

Njegova trenerica Zvjezdana Budoš Mlinac iz Osnovne škole Zapruđe proglašena je najboljom trenericom mentalne aritmetike ALOHA u Hrvatskoj.

Državni prvaci u mentalnoj aritmetici osvojili su vikend za obitelj u resortu Tree House na Plitvicama. Nagrade i odličja su im uručeni ovog vikenda na posebnom ALOHA Partyju u Zagrebu.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika