Pao dvojac provalnika u automobile sa zelinskog i zagrebačkog područja

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe starosti 35 i 36 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe i tri krađe od čega je jedna u pokušaju.

Nakon što nisu uspjeli ukrasti automobil u Svetom Ivanu Zelini, jer ih je uoči vlasnik vozila da li su se u bijeg. Zahvaljujući ovom slučaju razriješena je krađa u Dubovcu Bisačkom gdje su otuđili novac, dva mobitela i punjač.

Nadalje, sumnja se i da su tijekom noći s 14. na 15. travnja, također u Svetom Ivanu Zelini, u Ulici Vladimira Nazora, zajedno došli do automehaničarske radionice, gdje je ispred bio parkiran neispravan osobni automobil marke Peugeot Expert, s ključem u kontakt bravi, a koje su pogurali par metara dalje niz ulicu, gdje su ga ostavili i udaljili se. Tijekom iste noći, došli su u Zagreb u Filipovićevu ulicu, gdje je bio parkiran osobni automobil marke Ford Focus i tu su ga, na neutvrđen način otvorili, ušli unutra, u pretincu za rukavice pronašli rezervni ključ kojim su ga upalili i odvezli se. Nedaleko toga, uslijed neprilagođene brzine sletjeli su na meki teren te nisu uspjeli izvući vozilo na kolnik te su se udaljili.

Ujedno se sumnja da su između 1 i 2. travnja u vremenu došli na adresu u Zagrebu u Badalićevoj ulici, gdje je bio parkirano osobno vozilo marke VW Golf kojem su također bila otključana vrata te su iz pretinca vozila otuđili mobitel.

Ukupna materijalna šeta iznosi oko 44 500 kuna.