Pao diler s pola tone stabljika i 16 kilograma marihuane

Prijeti mu zatvorska kazna i do 12 godina
Šibenik: Održana je konferencija Policijske uprave Šibensko-kninske Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Šibensko-kninska policija izvijestila je da je uhitila 40-godišnjaka od kojega je u pretresu na području Vodica zaplijenjen laboratorij za uzgoj, pola tone stabljika i 16 kilograma zapakirane marihuane.

Ukupno je pronađeno i oduzeto 15,9 kilograma marihuane vakuumirane u vrećice, 148 stabljika canabis sative veličine od 62 do 240 centimetara procijenjene težine oko 500 kilograma. Osim toga zaplijenjena su i 44 kanistra kemikalija za unaprjeđenje rasta biljki, 146 industrijskih rasvjetnih tijela, 41 industrijski ventilator, 152 električna transformatora, uređaj za vakuumiranje te ostala popratna oprema i 5000 eura u manjim apoenima.

Procjena je da samo pronađena i oduzeta oprema vrijedi oko 100 tisuća eura. Vrijednost zaplijenjene droge (15,9 kilograma) u ovom trenutku bi iznosila oko 190 tisuća kuna ako se radi o prodaji na veliko, dok bi se na malo doseglo cijenu i od pola milijuna kuna. U navedeni iznos nije uračunata novčana zarada od količine droge koja bi tek trebala biti pobrana i stavljena u opticaj.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu i kod suca istrage određen mu je istražni zatvor. Uhićenom 40-godišnjaku zbog proizvodnje i preprodaje droge prijeti zatvorska kazna i do 12 godina.

Crna kronika
Hrvatska