Prerađeno meso i superslatka pića dvije su najopasnije ultraprerađene namirnice, upozorava nova studija. Istraživači su otkrili da su oba...
Cvjetača je vrlo zdravo i korisno povrće, a svoj ugled duguje, ponajprije, obilju vitamina C, K i kolina, a to je jedan od vitamina iz
Jabuke, od kojih svaka sadrži oko 60 kalorija, nude značajnu nutritivnu vrijednost zbog svog kalorijskog sadržaja. Kako biste povećali zdravstvene...
Kuhinjski pribor i posuđe kao dio svakodnevnog života značajno pridonose pripremi obiteljskih obroka i društvenih okupljanja, ali s vremenom...
Prerađeno meso Nutricionistica Allison Gotfried savjetuje da se držite podalje od prerađenog delikatesnog mesa jer ono obično sadrži...
Komorač okusom podsjeća na sladić ili anis, a mogu se jesti sjemenke, lukovica i lišće. Evo pet zdravstvenih prednosti jedenja komorač...
Ove tvari, koje služe kako bi se poboljšala tekstura, izgled i rok trajanja proizvoda, sada su pod povećalom zbog njihove potencijalne povezanosti...
Dijetetičarka Alyssa Smolen za Real Simple kaže kako uvijek trebamo birati hranu koja će nam pružiti osjećaj sitosti, a to su proteini,...
1. Pomaže u sprječavanju bubrežnih kamenaca Bubrežni kamenci su tvrde naslage od minerala koje se nakupljaju u urinarnom traktu i stvaraju...
Zbog visoke točke dimljenja smatra se izuzetno zdravim za kuhanje i prženje, međutim, većina neće biti zadovoljna cijenom koja je dosta...
Iako se riječi “zdravo” i “sir” ne nalaze često u istoj rečenici, trebale bi! To je zato što su ravnoteža i umjerenost...
Kolagen pruža strukturu koži, kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, krvnim žilama i unutarnjim organima stoga nam je vrlo važan za...
Proso je okrugla, vrlo sitna žitarica žuto-bijele boje i slatkastog okusa. Zrno je obavijeno ljuskom koja se mora odstraniti prije konzumacije...
Skuša sadrži mnogo bjelančevina i masnoća, a više ih je u ribi ulovljenoj tijekom zime u sjevernijim krajevima. Ova riba smatra se masnom...
Istraživači s britanskog sveučilišta otkrili su da dnevna konzumacija brusnica može biti ključ za poboljšanje pamćenja, usporavanja...
Češnjak, kojeg mnogi u Hrvatskoj smatraju narodnim lijekom i jednom od najzdravijih namirnica biljnog porijekla, sada ima i znanstvenu potvrdu...
Konzumiranje tri porcije mlade mrkve tjedno može značajno povećati važne hranjive tvari koje se nalaze u tom narančastom korjenastom povr...
Demencija, globalni izazov koji brzo raste, pogađa oko 57 milijuna diljem svijeta, a očekuje se da će se taj broj povećati na 153 milijuna...
Riječ je o vrsti povrća koje sadrži brojne esencijalne vitamine i minerale poput željeza. Ako je vjerovati istraživanjima, ova biljka sadr...
U konzumiranju svih vrsta namirnica pa tako i kave treba imati mjeru kako se ne bi pojavili potencijalni štetni učinci. Dr. Pamela Peeke nagla...
Najnovija istraživanja sna na Prezbiterijanskom medicinskom fakultetu u New Yorku koje vodi Arthur J. Spielman, sugeriraju kako san reguliraju...