tikvice

2021-07-13-gastro-sataraš
MIRIS DJETINJSTVA

Lagana i brza ljetna kuhinja: Napravite vlastiti sataraš s tikvicama kada želite jesti zdravo

Ovo jednostavno, lagano i svestrano jelo savršeno je za tople dane kada želimo jesti zdravo, ali ne i provesti previše vremena u kuhinji...

2021-05-27-gastro-pita-meso-tikvice
BRZO I ZDRAVO

Ljetna zvijezda već je na tanjurima: Donosimo recept za ukusan složenac s tikvicama

Osim što hidratizira, tikvica donosi vitamine C i B‑skupine, kalij te prehrambena vlakna koja pomažu probavi. Neutralan, blago slatkasti...

casserole-2770351_1280
SAMO POLA SATA

Najlakši recept za najfinije tikvice od samo 3 sastojka

Ako upotrijebite kupovni umak od rajčice s uključenim začinima, jelo ne morate čak niti dodatno začinjavati. Dodatnu slanost jelu dat će i...

2022-02-06-OPG-picek

GASTRO: OPG-ovski picek s krumpirom i povrćem – idealan ručak!

Opće znanje kaže kako je piletina je naziv za meso od domaćih kokoši, a da je u ljudskoj prehrani piletina je najčešća vrsta mesa

2021-09-09-gastro-tofu-brokula

GASTRO: Panirani tofu s brokulom – bezmesna egzotika vulkanskog otočja Jave!

Tofu je prehrambeni proizvod dobiven zgrušavanjem proteina u sojinom mlijeku. Tehnika proizvodnje tofua jednim je dijelom slična...

2021-07-10-gastro-roštilj-povrće

GASTRO: Magija roštilja – kako na ražnjiću bljutavo povrće postaje superukusno?

Staro je pravilo da bez masnoća, ugljikohidrata i šećera nema ni ukusnog jela. Kod povrća je taj fenomen najizraženiji, jer bez obzira na...

2021-07-05-gastro-lađice-tikvice

GASTRO: Otkrijte Mesoameriku i uživajte u slasnoj plovidbi lađicama od tikvica sa sirom!

Jeste li znali da tikvica dolazi iz Mesoamerike? Što je pak to? Kako je gastronomija uvijek i svojevrsno putovanje po svijetu, otkriti ćemo...

2021-05-27-gastro-pita-meso-tikvice

GASTRO: Trokut pite s mesom, tikvicama i rižom – kompletan obrok koji sadrži baš sve!

Pita, neovisno od jedne od svojih osnovnih inačica, bila ona od prhkog, lisnatog ili vučenog tijesta (kore), jedan je od boljih izuma...

2021-01-04-gastro-pita-šunka

GASTRO: Spašavanje novogodišnih ostataka – pita sa šunkom i tikvicama

Kao i uvijek, nakon blagdana ostaje dosta namirnica, a jedna od najčešćih je kuhana šunka koja “nikako da se potroši”, a ona se najbrže

2020-12-27-gastro-pita-tikvice-A

GASTRO: Savijača od tikvica, može i sa sirom!

Premda je sezona tikvica započinje u rano ljeto i traje do studenog, zahvaljujući napretku poljoprivredne tehnologije i spretnim trgovcima...

2020-12-10-gastro-čušpajz-poriluk-tikvice

GASTRO: Poriluk s tikvicama i cvjetačom

Glavna odlika variva leži u činjenici da se gotovo uvijek priprema od dostupnih sezonskih namirnica (povrća), a temeljnu nutricionističku...

2020-12-08-gastro-palačinke s povrćem

GASTRO: Palačinke s povrćem

Priprema palačinki, nabrzinu pečena tijesta koje može služiti za slatke ili slane namaze, ali i kao temelj za kompletno jelo vrlo je...