Za kiseljenje kupusa po originalnom ruskom receptu potrebne su vam svježe glavice kupusa. Rusi imaju poseban način pripreme kiselog kupusa...
Krumpir je neizostavan sastojak gotovo svake kuhinje. Hranjiv je, zasitan, svestran i popularan i kod odraslih i djece. Postoje brojni trikovi...
Upale i razni oblici poremećaja gastrointestinalnog trakta ometaju pravilno funkcioniranje ovog organa. U slučaju bilo kakvih problema s crijevima...
Postoje određene namirnice koje, ako se prekomjerno konzumiraju, mogu imati štetne učinke na zdravlje. Prepoznavanje namirnica koje je najbolje...
Naime, radi se o kompleksnom tkivu banane koje je zaduženo za prijenos minerala i vode kroz voće, odnosno, osigurava sve što joj je potrebno...
Čuvanje kruha predstavlja veliku dilemu. Supermarketi ga čuvaju na policama na sobnoj temperaturi, ali mnogi ga drže u kutiji jer misle da...
Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja, priprema jela koja sadrže luk nije uvijek omiljena. Tijekom dinstanja dominira miris luka,...
Za neznalice, i turska i bosanska baklava bi mogle izgledati isto na prvi pogled, ali postoji jedna značajna razlika. Turske verzije tradicionalno...
Britanci su upozoreni da dva popularna sastojka za doručak mogu biti opasna ako imate visok kolesterol, odnosno previše masnih tvari u krvi...
Demencija je stanje koje uglavnom pogađa osobe starije od 65 godina i često je povezano sa starenjem. Iako je istina da se šanse za
Edamame je bogat izvor proteina, vlakana, vitamina i minerala, što ga čini idealnim dodatkom zdravoj prehrani, a istraživanja pokazuju da...
Osteoporoza je stanje koje slabi kosti, čineći ih krhkijima i osjetljivijima na prijelome. Riječ je o stanju kojeg se najčešće razvija...
U bačvu od 120 litara sa 60 kg kupusa stane 65 litara otopine, za što je potrebno otprilike 2,6 kg soli. U svakom slučaju
Nije tajna da je voće sastavni dio uravnotežene prehrane – puno je esencijalnih nutrijenata. Međutim, svježe voće je vrlo kvarljivo...
Krumpir je zapravo impresivan izvor niza hranjivih tvari. Odličan je izvor nekoliko vitamina i minerala, uključujući vitamin C, vitamine...
Istraživači su otkrili da muškarcima najviše odgovara doručak bogat ugljikohidratima. Žene su, s druge strane, imale bolji metabolički...
Da biste dobili savršeno kuhana jaja, vrijeme kuhanja ovisi o tome kakvu konzistenciju želite – od meko kuhanih do tvrdo kuhanih jaja. U...
Riba se često reklamira kao jedno od najzdravijih vrsta mesa koje možete jesti — nemasna je i može sadržavati korisne masne kiseline poput...
Ove je godine EWG utvrdio da je 75 posto svih primjeraka voća i povrća imalo ostatke štetnih pesticida. Svake godine Environmental Working...
Odabir pravih kestena može značajno utjecati na konačni rezultat vašeg kulinarskog pothvata. Kuhani kesteni predstavljaju jednu od najomiljenijih...
Piletina je bogat izvor proteina i esencijalnih nutrijenata poput magnezija, selena i željeza koji nedostaju mnogim dijetama. Piletina mož...