Osim što su osvježavajuće i ukusne, mandarine su bogate vitaminom C i prirodnim antioksidansima. Sezona mandarina, koja traje od sredine...
Datulje su ukusno i vrlo hranjivo voće, koje na različite načine pozitivno djeluje na naš organizam. Prema časopisu Frontiers in Plant...
Kuhanje krumpira jedna je od najosnovnijih vještina u kuhinji, a pravilno određivanje vremena kuhanja ključno je za postizanje savršene...
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i...
Što više vremena prođe od branja proizvoda do njegove konzumacije, to plod ima manje hranjivih tvari, kaže Elizabeth Somer, autorica knjige...
Kimchi u Hrvatskoj postaje sve popularniji, posebno među ljubiteljima internacionalne kuhinje i zdravog načina života. Iako nije dio...
Google je u utorak objavio popis najtraženijih pojmova u Hrvatskoj u 2024. godini. Očekivano, najviše su se pretraživali pojmovi vezani uz...
Dodavanje previše soli u jelo jedna je od najčešćih kuharskih pogrešaka koja može pokvariti i najbolje pripremljen obrok. Međutim,...
Jedan veterinar je upozorio da vlasnici pasa ne bi smjeli davati svojim psima grožđe jer čak i mala količina može biti smrtonosna za...
Kuhar Rich Harding otkrio je trik zahvaljujući kojem ćete svaki put uspjeti pripremiti pečeni krumpir savršenog okusa. Tajna je u tome da u...
Piletina je jedna od omiljenih i najčešće konzumiranih namirnica diljem svijeta. Zato je korisno znati koliko dugo je sigurno ostaviti...
Ručak je jednako važan kao i bilo koji drugi obrok. Pravilno opskrbljivanje našeg tijela hranjivim tvarima tijekom ručka pomaže u...
Božićno vrijeme često se povezuje s neodoljivim mirisom svježe pečenih kolačića. Ali ponekad nemate vremena ili želje za kompliciranim...
Jedan uobičajeni začin sa sobom nosi niz zdravstvenih prednosti – uključujući pomoć u snižavanju krvnog tlaka, kolesterola i šećera. Kumin...
Konzervirani grah učestala je namirnica zbog svoje pristupačnosti i praktičnosti. Ali prije nego što dodate grah u svoj sljedeći recept,...
U jednoj raspravi na Redditu, korisnik je preporučio kupnju hrane u ugnječenim limenkama ili oštećenoj ambalaži kako bi uštedjeli novac...
Kurkuma je biljka iz porodice đumbirovki od čijeg se korijena dobiva popularni začin jarke žuto-narančaste boje i gorko-zemljastog okusa...
Istraživanja su pokazala da bi češnjak mogao smanjiti rizik od obolijevanja, kao i duljinu bolesti i ozbiljnost simptoma. Recenzija,...
Kod muškaraca s godinama raste vjerojatnost za probleme s prostatom, a zdravlje ove vitalne žlijezde ovisi i o onome što jedemo. Provedena...
Ova se metoda čini daleko brža, a i jednostavnija jer se izbjegava mogućnost da neki komadi tjestenine “pobjegnu”, no neki se ne slažu jer
Nepotrebna želja da se odreknemo jela koja se smatraju “sirotinjskim” i prihvatimo neke modernije namirnice, dovela je do toga da...