hrana

avocado-2115922_1280
Bez pećnice ili mikrovalne

Jednostavan trik da vam avokado sazrije za manje od 24 sata

Prerezati avokado samo kako biste otkrili da nije zreo česta je frustracija, ali postoji brz i jednostavan način da sazrije za manje od

breakfast-1835478_1280
Doručak je najvažniji obrok u danu

Ove namirnice nikada ne treba konzumirati na prazan želudac

Početak dana ima veliki utjecaj na naše tijelo i raspoloženje, a često nesvjesno donosimo odluke koje mogu negativno utjecati na naše...

trudnica
Evo što kaže znanost

Kako izbor hrane utječe na ono što će bebe kasnije voljeti jesti?

Majke koje žele da njihova mala djeca jedu “zelenje” trebale bi konzumirati te namirnice tijekom kasne faze trudnoće, utvrdili su...

pexels-filipp-romanovski-297235844-30541217
Dva koraka su ključna

Trikovi za pomfrit koji ostaje hrskav i nakon hlađenja

Krumpir je jedna od često korištenih namirnica jer se može pripremiti na razne načine, a jedan od omiljenih je upravo pomfrit. No, priprema...

man-2557408_1280
Umjesto gužve u restoranima

Tri ukusna recepta za savršenu romantičnu večeru

Umjesto gužve u restoranima i preplaćenih menija, iznenadite voljenu osobu za Valentinovo romantičnom večerom kod kuće. Ove godine,...

honey med
Evo što treba tražiti

Na što sve treba obratiti pozornost kada kupujete med u trgovinama?

Med je bogat antioksidansima i bolji je za razinu šećera u krvi od običnog šećera, a uz to ga je iznimno lako dodati u

krumpir
Popularan na društvenim mrežama

Uz ovaj trik krumpir će ostati duže svjež

Krumpir se naširoko koristi u kulinarstvu zbog svoje svestranosti. Međutim, brzo krenu klijati ili se kvare. Ako se ne skladišti pravilno,...

salmon-6353898_1280
Donosimo recept

Jednostavno jelo koje će od običnog obroka napraviti pravu svečanost

Losos u korici od pesta jednostavno je jelo koje će od običnog obroka usred radnog tjedna napraviti pravu svečanost. Ukusan domaći obrok u...

baby-1151351_1280
Dobro je znati

Namirnice koje će pomoći vašoj djeci da lakše zaspu i imaju miran san

Usmjerenost na kvalitetan san za djecu može biti izazovna, posebno kada je riječ o uspostavljanju dobrih navika koje im pomažu da lakše...

ai-generated-8700416_1280
Tajna je u jednom koraku

Kako postići da vam pomfrit kod kuće svaki put ispadne nevjerojatno hrskav i ukusan?

Pomfrit je jedan od omiljenih prilog koji ide uz gotovo sva mesna jela, od burgera do pohanaca, a svi ćemo se složiti da nema

tomato-8377608_1280
Lako se uzgaja

Ovo povrće sadrži sve što je našem tijelu potrebno

U hladnijim mjesecima mjesecima često nam nedostaju svježi vitamini, a povrće koje kupujemo u trgovini je obično skupo, osiromašeno...

hladnjak
Dobro je znati

Zašto mlijeko ne treba držati u vratima hladnjaka?

Pogrešno skladištenje hrane, čak i na hladnoći u hladnjaku, može dovesti do toga da se ranije pokvari. Ali Scott Evans, stručnjak za...

spinach-791629_1280
Uključite ih u prehranu

Ove namirnice su izvrstan izvor željeza

Željezo je esencijalni mineral, što znači da ga tijelo treba za preživljavanje. Željezo je uključeno u bezbroj procesa u tijelu,...

omelet-933514_1280
Za prste polizati

Recept s kojim možete doručkovati i omlet i pizzu – istovremeno

Osim jaja i povrća trebate tek omiljene dodatke za pizzu, neizostavni sir i marinaru – ili bilo koji drugi umak od rajčice. Jaja za

pexels-elevate-1267356
Ovo su znakovi

Znate li prepoznati pokvareni kiseli kupus?

Ako sami pripremate kiseli kupus ili ga čuvate, može se dogoditi da se pokvari. Znate li prepoznati pokvareni kiseli kupus? Da biste dobili...

bowl-1844894_1280
Pravilna prehrana doprinosi dugovječnosti

Devet ključnih hranjivih tvari za dugovječnost

Kako pravilna prehrana doprinosi dugovječnosti? Način prehrane i vitamini osiguravaju zdraviji i duži život. – Dugovječnost nije samo...

hand-7330658_1280
Jeftina žitarica

Zašto biste trebali češće jesti ječam?

Ječam je cjelovita žitarica bogata vlaknima i hranjivim tvarima koja se rijetko uvrštava u prehranu, no trebala bi se češće konzumirati...

eggplant-5552219_1280
Kulinarska metoda ili zastarjeli mit

Treba li soliti patlidžan prije kuhanja?

Patlidžani imaju specifičan, gorak okus, ali i kremastu teksturu kada se pripreme na pravi način. Mnogi tvrde da je soljenje patlidžana...

heartburn-5273873_1280
Bolje spriječiti nego liječiti

Ove namirnice mogu pomoći kod žgaravice

Nakon obilnog obroka čest i neprijatan osjećaj je žgaravica koja dovodi do peckanja u prsima uz koju se može osjetiti kiselina u grlu...

hladnjak
Evo nekoliko savjeta

Kako čuvati namirnice da bi dulje bile svježe?

Unosite svježe voće i povrće u svoj dom kako biste obogatili prehranu, ali primjećujete da vaše namirnice imaju čudan okus nakon nekoliko...

Riba skuša
Najzdravija riba na svijetu

Ova riba jeftinija je od lososa, a puna je hranjivih tvari

Zahvaljujući mastima i nezasićenim masnim kiselinama, skuša je vrlo korisna za mozak, kožu i kosu. Malo tko razmišlja o prednostima skuše...