hrana

butter-8544550_1280
Dobro je znati

Znate li zašto maslac uvijek mora biti sobne temperature?

Pravilno miješanje maslaca i šećera ključno je za postizanje prozračne teksture kolača. Ovaj proces stvara prostor u maslacu za emulziju...

russian-salad-6754243_1280
Neizostavan dio blagdanskog stola

Kako pripremiti najukusniju francusku salatu?

Francuska salata neizostavni je dio blagdanskog stola. Prilikom pripreme potrebno je paziti na nekoliko trikova koji će pomoći da salata ne...

Pula: Prolaznici i turisti uživali u bakalaru na tržnici
Ukusna priča

Kako najbolje pripremiti bakalar na bijelo?

Bakalar na bijelo, poznat i kao bijeli bakalar, tradicionalno je jelo koje zauzima posebno mjesto u božićnoj kuhinji Hrvatske, posebno na...

watercress-3281989_1280
Mnogi je nikada nisu probali

Ova namirnica slovi kao najzdravija na svijetu

Prema istraživanju Sveučilišta William Paterson u New Jerseyju, najzdravija namirnica na svijetu je potočarka – biljka koju većina...

meatball-4980289_1280
Savjet zlata vrijedan

Tajni sastojak za sočnije ćufte i faširance

Postoji milijun načina na koje možete pripremiti mljeveno meso, a svatko ima svoju tajnu kako da bude što sočnije. Već smo podijelili trikove...

krumpir
Dobro je znati

Koliko je štetno jesti proklijali ili zeleni krumpir?

Koliko vam se puta dogodilo da ste prilikom čišćenja krumpira naletjeli na one zelenkaste boje ili one koji su proklijali? No, ako ste i

food-3179853_1280
Vodič za početnike

Kako napraviti domaći maslac?

Cijene maslaca u posljednje su vrijeme drastično porasle pa se mnogi obožavatelji ove namirnice pitaju isplati li se napraviti vlastiti maslac...

pexels-duygukamar-11508402
Imaju jedan tajni sastojak

I Talijani imaju svoje fritule, pronašli smo recept za savršene castagnole

Zar je netko sumnjao da Talijani nemaju svoju vrstu fritula? E, pa, dosta su slične našima, no u njih se često stavlja još jedan

Krešimir Sever hrana plaćaju više standardna roba
LJUDI SE NISU RAZBAHATILI

Zadnjih nekoliko godina, hrana je drastično poskupjela

Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata rekao je da ljudi u načelu kupuju podjednako kao i godinu prije, ali da to drastično viš...

vegetables-5734650_1280
Za neke je to čak i štetno

Je li uvijek potrebno prati namirnice?

Pranje neke hrane može dovesti do širenja bakterija, dok se s druge pranjem uklanjaju pesticidi i nečistoće. Hrana mora biti dobro skuhana...

mandarin-5740951_1280
Sezona je mandarina

Kako prepoznati najslađu mandarinu?

Osim što su osvježavajuće i ukusne, mandarine su bogate vitaminom C i prirodnim antioksidansima. Sezona mandarina, koja traje od sredine...

dates-6638825_1280
Dobre za probavu i trudnoću

Zašto biste češće trebali jesti datulje?

Datulje su ukusno i vrlo hranjivo voće, koje na različite načine pozitivno djeluje na naš organizam. Prema časopisu Frontiers in Plant...

krumpir
Kako postići savršenu teksturu i okus?

Stvari koje trebate znati prije nego stavite kuhati krumpir

Kuhanje krumpira jedna je od najosnovnijih vještina u kuhinji, a pravilno određivanje vremena kuhanja ključno je za postizanje savršene...

cocoa-4527164_1280
Ideje za sve uzraste

Kako napraviti savršenu toplu čokoladu?

Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog...

vegetables-742095_1280
Nisu mudar odabir

Ove namirnice treba izbjegavati tijekom zimskim mjeseci

Što više vremena prođe od branja proizvoda do njegove konzumacije, to plod ima manje hranjivih tvari, kaže Elizabeth Somer, autorica knjige...

kimchi-7613319_1280
Jeste li ga probali?

Ovaj korejski specijalitet postaje sve popularniji u Hrvatskoj

Kimchi u Hrvatskoj postaje sve popularniji, posebno među ljubiteljima internacionalne kuhinje i zdravog načina života. Iako nije dio tradicionalne...

russian-salad-6754243_1280
Nezaobilazan dio blagdanskog stola

Pronašli smo recept za najbolju francusku salatu

Google je u utorak objavio popis najtraženijih pojmova u Hrvatskoj u 2024. godini. Očekivano, najviše su se pretraživali pojmovi vezani...

sol začin
Nije sve izgubljeno

Korisne tehnike za spašavanje presoljenih jela

Dodavanje previše soli u jelo jedna je od najčešćih kuharskih pogrešaka koja može pokvariti i najbolje pripremljen obrok. Međutim, profesionalni...

pas
Čak i mala količina

Ove namirnice mogu biti smrtonosne za vaše pse

Jedan veterinar je upozorio da vlasnici pasa ne bi smjeli davati svojim psima grožđe jer čak i mala količina može biti smrtonosna za njihovog...

potato-874775_1280
Za prste polizati

Jednostavan trik za pečeni krumpir savršenog okusa

Kuhar Rich Harding otkrio je trik zahvaljujući kojem ćete svaki put uspjeti pripremiti pečeni krumpir savršenog okusa. Tajna je u tome da...

chicken-2451482_1280
Bez straha od trovanja

Koliko dugo je sigurno ostaviti ostatke pilećeg mesa u hladnjaku?

Piletina je jedna od omiljenih i najčešće konzumiranih namirnica diljem svijeta. Zato je korisno znati koliko dugo je sigurno ostaviti ostatke...