Ovoga vikenda tri performansa u sklopu projekta Ilica: Q’ART

Vlasta Delimar i Milan Božić izvest će "Tišinu živih skulptura u tišini oštećenih kuća", Jelena Lovrec performans "Želim bit' k'o Berber vol.3", a Iva Supić Janković "Zagrebački Zlodusi Dobri Duh Zagreba"

Josip Regović/PIXSELL

U okviru projekta Ilica: Q’ART tijekom nedjelje, 18. travnja, četvero umjetnika izvodit će performanse na različitim lokacijama na zagrebačkom Britanskom trgu.

Umjetnici su pozvani da svojim radovima reinterpretiraju ili odgovore na mogućnost susreta i društvene interakcije na ulici; probleme potresa, cijene najmova i uvjeta rada koji definiraju život stanovnika grada; aspekte boravaka u mallovima ili u otvorenim prostorima te modele transformacija grada umjetničkim djelima.

Predstavit će se tri performansa. Vlasta Delimar i Milan Božić izvest će “Tišinu živih skulptura u tišini oštećenih kuća”, Jelena Lovrec performans “Želim bit’ k’o Berber vol.3”, a Iva Supić Janković “Zagrebački Zlodusi Dobri Duh Zagreba”.

Podsjetimo, projekt Ilica: Q’ART je projekt društvene i socijalne inovacije, pokrenut prije 20 godina, a bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz participativno društveno djelovanje mladih, umjetnika, udruga, sveučilišne zajednice, obrta i građana u lokalnoj zajednici.