Ovoga vikenda pronađite svoju priču kroz najljepše šetnje zagrebačkim krajem

Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 23. listopada u Dugom Selu, Krašiću, Mariji Gorici i Vrbovcu te u nedjelju, 24. listopada u Brdovcu, Pisarovini, Velikoj Gorici i Zaprešiću
kulturama zagrebačka županija

Sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije nastavlja svoj zajednički projekt „KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju“. Radi se o turističkim zajednicama Velike Gorice, Zaprešića, Vrbovca, Dugog Sela, Krašića, Pisarovine te Turističkoj zajednici Savsko-sutlanska dolina i brigi, koja obuhvaća područja Brdovca, Dubravice i Marije Gorice.

Ako ste u rujnu propustili priliku da istražite i doživite zagrebački kraj na jedan potpuno nov način, možete to učiniti već ovog vikenda! Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 23. listopada u Dugom Selu, Krašiću, Mariji Gorici i Vrbovcu te u nedjelju, 24. listopada u Brdovcu, Pisarovini, Velikoj Gorici i Zaprešiću. Na svim lokacijama posjetitelji mogu izabrati prijepodnevnu turu s početkom u 11 sati ili poslijepodnevnu u 17 sati. Svoju besplatnu ulaznicu posjetitelji mogu rezervirati na BESPLATNE ULAZNICE gdje se može vidjeti i polazište svake od tura te njihovo predviđeno trajanje.

Na svim destinacijama posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu zagrebačkog kraja kroz zanimljivo ispričanu priču.

Tako će posjetitelji ovog vikenda u Dugom Selu čuti priču o Draškovićima, dok će u Vrbovcu upoznati bogatu hrvatsku baštinu u sklopu kostimirane ture. Krašić nudi planinarsko-interpretacijsku šetnju Dolinom kardinala, a u Pisarovini će se slušati zaboravljene priče ovog živopisnog kraja. Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice, a u Brdovcu saznajte kakve sve tajne krije ovaj slikoviti kraj. Zaprešić će dočekati posjetitelje u urbanoj jezgri i provesti ih kroz priče svoje slavne prošlosti. U Mariji Gorici osim uživanja u bezvremenskim junačkim pričama, posjetitelji će moći okrijepiti se na manifestaciji Štruklijada, štrudlijada i kestenijada 2021.

Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a projektno udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.

Događanja
Hrvatska
Zagrebačka županija