Od 15. do 29. srpnja

Ovi zagrebački kvartovi na dva tjedna ostaju bez tople vode

Nastavlja se revitalizacija magistralnog vrelovoda koji se provode u Ulici Dragutina Golika
Voda iz slavina na području pet zagorskih općina i tri grada od srijede nije za piće Marko Prpic/PIXSELL

HEP-Toplinarstvo će u razdoblju od 15. do 29. srpnja obustaviti isporuku tople vode krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice, zbog radova revitalizacije magistralnog vrelovoda koji se provode u Ulici Dragutina Golika.

Radovi obuhvaćaju zamjenu dotrajalog šahta magistralnog vrelovoda novim, kako bi se osigurala kontinuirana i sigurna isporuka toplinske energije naseljima u zapadnom dijelu Zagreba. Krajnji kupci u ovim naseljima i prethodnih godina su povremeno ostajali bez tople vode zbog revitalizacije vrelovodne mreže, jer su radovi zbog velikog opsega podijeljeni u više faza.

– HEP-Toplinarstvo svjesno je činjenice da obustave isporuke tople vode znatno utječu na kvalitetu života krajnjih kupaca, međutim, bez obustava nije moguće provesti ovako kompleksne i zahtjevne radove, posebno jer za naselja Špansko, Malešnica i Gajnice ne postoji mogućnost obilazne opskrbe toplinskom energijom, objašnjavaju iz HEP-Toplinarstva.

Predmetni radovi dio su projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Zamjenom dotrajale vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke toplinske energije i broj hitnih intervencija zbog puknuća cijevi, a povećat će se sigurnost vrelovodne mreže u sljedećih 40 godina.

– Radnici HEP-Toplinarstva uložit će maksimalne napore da se najavljeni radovi provedu u što kraćem roku. Krajnje kupce molimo za strpljenje i razumijevanje, zaključujući iz HEP-Toplinarstva.

Aktualno
Grad Zagreb